Gemeente Dongeradeel

Over de gemeente Dongeradeel

De gemeente Dongeradeel (in het Fries Dongeradiel) is gelegen in het noordoosten van de provincie Friesland en heeft Dokkum als hoofdplaats. De gemeente is met zo’n 24.000 inwoners en een oppervlakte van bijna 267 vierkante kilometer zeer dunbevolkt.
De gemeente ontstond in 1984 na een gemeentelijke herindeling toen de gemeenten Dokkum, Westdongeradeel en Oostdongeradeel werden samengevoegd. In de volksmond noemt men de gemeente Dongeradeel nog wel eens ‘de Dongeradelen’. Vooral hoofdplaats Dokkum is internationaal bekend, omdat hier de Christelijke heilige Bonifatius zou zijn gedood in het jaar 754. De plaats Dokkum is dan ook inmiddels een katholiek bedevaartsoort. Doordat Dokkum voor het eerst in het jaar 754 wordt genoemd, wordt dit jaar ook gezien als het jaar waarin de plaats werd gesticht.

Contact

In het geval dat u een vraag, suggestie of klacht heeft voor of over de gemeente Dongeradeel, kunt u altijd per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 14 0519. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur. Ditzelfde nummer is ook buiten kantooruren bereikbaar in het geval van spoedeisende incidenten. Tevens biedt de gemeente de mogelijkheid om per fax in contact te treden, dit kunt u doen door uw brief te versturen via faxnummer 0519 – 298889. Indien u liever de gemeente via de digitale weg wilt contacteren, kunt u dit doen door een e-mailbericht te versturen naar gemeente@dongeradeel.nl of door een bericht via de sociale media te sturen. De klantenservice is actief op Twitter. Tevens kunt u uw vragen of opmerkingen ook schriftelijk aan de gemeente Dongeradeel doen toekomen, dit doet u door uw brief te adresseren aan Postbus 1, 9100 AA Dokkum.
U kunt uiteraard ook altijd in persoon op het gemeentehuis van de gemeente Dongeradeel langskomen, deze is gevestigd op Koningstraat 13, 9101 LP Dokkum. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.30 uur. Op vrijdag heeft het loket Burgerzaken twee extra openstellingen van 13.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de vrijdagavond openstelling kunt u helaas geen aangifte van geboorte, erkenning, erkenning ongeboren vrucht, huwelijks- of partnerschapsregistratie of overlijden doen. Tevens kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op afspraak op het gemeentehuis terecht. Een afspraak kunt u gemakkelijk maken door met de klantenservice van de gemeente Dongeradeel te bellen via eerdergenoemd telefoonnummer.

Openingstijden Gemeente Dongeradeel klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Dongeradeel

Telefoonnummer Gemeente Dongeradeel klantenservice

Telefoonnummer
14 0519
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Dongeradeel klantenservice

Koningstraat 13
Dokkum

E-mailadres Gemeente Dongeradeel klantenservice

Gemeente Dongeradeel opzeggen

Gemeente Dongeradeel direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente dongeradeel.

Gemeente Dongeradeel ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie