Gemeente Eemsmond

Over de gemeente Eemsmond

De gemeente Eemsmond is gelegen in het noordelijkste punt van de provincie Groningen en daarmee ook van het Nederlandse vasteland. De gemeente heeft een inwonersaantal van bijna 16.000 inwoners en een totale oppervlakte van ongeveer 551 vierkante kilometer. Vanwege haar grote oppervlakte is de gemeente één van de grootste in Nederland. De gemeente heeft een groot aantal dorpskernen waarvan de inwonersaantallen verschillen tussen 75 tot ruim 5.500 inwoners per plaats.
De gemeente Eemsmond is ontstaan in 1979, op het moment dat de gemeenten Uithuizen en Uithuizermeeden met elkaar fuseerden. Destijds heette de gemeente nog Hefshuizen. In 1990 werden de gemeenten Kantens, Usquert en Warffum hieraan toegevoegd, waarna in 1992 de naam Hefshuizen werd veranderd in Eemsmond. Deze naam is afgeleid van de rivier de Eems, welke in de gemeente in de Waddenzee uitstroomt, tevens wordt het gehele gebied aan de Groningse kust ook de Eemsmonding genoemd.

Contact

In het geval dat u een vraag, opmerking of klacht heeft voor de gemeente Eemsmond kunt u altijd per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 0595 – 437555 . De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 uur, en op vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur. In het geval van calamiteiten buiten de kantooruren kunt u deze online via de website doorgeven. U kunt ook contact opnemen door te bellen naar eerder genoemd nummer, u wordt dan doorverbonden met de calamiteitendienst. Indien u de gemeente liever via de digitale weg wilt contacteren, dan kunt u dit doen door een e-mailbericht te versturen naar algemeen@eemsmond.nl of een bericht te versturen via de sociale media. De klantenservice is namelijk actief op Twitter. Tevens is het altijd mogelijk om de gemeente per post te contacteren, dit doet u door uw brief te adresseren aan Postbus 11, 9980 AA Uithuizen.
U kunt natuurlijk ook altijd in persoon even langskomen op het gemeentehuis van de gemeente Eemsmond, deze is gevestigd op Hoofdstraat-West 1, 9981 AA Uithuizen. De bezoekersingang bevindt zich op het Kerkplein. De balie is geopend op maandag van 8.30 tot 18.45 uur, op dinsdag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.00 uur, en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. In principe werkt het gemeentehuis van de gemeente Eemsmond alleen op afspraak, deze kunt u gemakkelijk maken via de website van de gemeente. Wel heeft het gemeentehuis elke werkdag van 8.30 tot 11.30 uur een inloopspreekuur. Voor het afgeven of ophalen van formulieren hoeft u geen afspraak van te voren te maken.

Openingstijden Gemeente Eemsmond klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Eemsmond

Telefoonnummer Gemeente Eemsmond klantenservice

Telefoonnummer
0595 - 437 555
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Eemsmond klantenservice

Hoofdstraat-West 1
Uithuizen

E-mailadres Gemeente Eemsmond klantenservice

Gemeente Eemsmond opzeggen

Gemeente Eemsmond direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente eemsmond.

Gemeente Eemsmond ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie