Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

 klantenservice

Over de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

De gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland is geleden in het noordoosten van de provincie Friesland. De gemeente wordt gekenmerkt door haar afwisselende landschappen; zowel de klei- als zandgrond ligt namelijk door elkaar heen verspreid. In het noorden van de gemeente ligt het Lauwersmeergebied. De gemeente heeft meer dan 12.000 inwoners.
Kollumerland is een logische naam voor de gemeente, aangezien de gemeente het dorp Kollum met omliggend gebied beslaat. Nieuwkruisland is vaak minder bekend en betreft een polder in het noorden van de gemeente. De gemeente wordt ook vaak Kollumerland c.a. genoemd, wat Kollumerland met toebehoren betekent. Nieuwkruisland is aan het einde van de zestiende eeuw bij Kollumerland gevoegd.
De gemeente Kollumerland c.a. heeft twaalf dorpskernen: Augsbuurt, Burum, Kollum, Kollumerpomp, Kollumerzwaag, Munnekezijl, Oudwoude, Triemen, Veenklooster, Warfstermolen, Westergeest en Zwagerbosch. Daarnaast liggen er ook nog twintig buurtschappen in de gemeente.

Fries of Gronings?

De gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland is de enige gemeente waar zowel Fries als Gronings wordt gesproken. De Fries/ Groningse taalgrens loopt dwars door de gemeente heen. In het westelijke deel wordt Fries gesproken. De taalvarianten in het oostelijke deel worden ook wel het Kollumerlands genoemd. Het Kollumerlands wordt gesproken in Burum, Munnekezijl, Warfstermolen en Kollumerpomp. In het dorp Kollum wordt Kollumers gesproken.

Wat Kollumerland en Nieuwkruisland te bieden heeft

De gemeente heeft een diverse omgeving. Hierdoor is het gebied uitermate geschikt voor fiets-, wandel-, of vaartochten. De Waddenkunst en unieke wâlden zijn ook een toeristische trekpleister. Daarnaast wordt jaarlijks de Kollumer Kat Kuiertocht gehouden. Deze wandeltocht van 15 of 30 kilometer leidt u op een zaterdag ergens in april langs de mooiste plekken van de gemeente.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland op verschillende manieren bereiken. Het gemeentehuis aan de Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum is geopend van 9.00 – 12.00 uur op maandag tot en met vrijdag. Burgerzaken is ook op woensdag van 16.00 – 19.30 uur geopend.
Telefonisch is het gemeentehuis te bereiken op 140511. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 12.00 uur en van maandag tot en met donderdag ook van 13.00 – 16.30 uur.
Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@kollumerland.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum.

Contact met Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Openingstijden Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland klantenservice

Contact met Gemeente Kollumerland en NieuwkruislandNummer
Algemeen14 0511

Overige contactmogelijkheden Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland klantenservice

Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland opzeggen

Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente kollumerland en nieuwkruisland.

Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland? Laat ons je ervaring met Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland weten!
Beoordeel Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Adres Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland klantenservice

van Limburg Stirumweg 18
Kollum

Laat ons je ervaring met de Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland klantenservice?