Gemeente Korendijk

Over de gemeente Korendijk

De gemeente Korendijk is gelegen op het eiland Hoeksche Waard in de provincie Zuid-Holland. De dorpskernen Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland maken samen met de buurtschappen Nieuwendijk en Zuidzijde en het natuureiland Tiengemeten deel uit van de gemeente. De gemeente Korendijk telt bijna 11.000 inwoners.
Ieder dorp beschikt over een eigen molen en enkele andere historische monumenten. De gemeente bezit ook drie natuurgebieden: de Korendijkse Slikken, de Tiendgorzen en het eiland Tiengemeten.

Ontstaan

Korendijk wordt in 1246 voor het eerst genoemd in de boeken, maar dat was in die tijd het grondgebied waarop Goudswaard zich nu bevindt. Dat grondgebied is later onder water komen te staan en weer ingedijkt. De naam Korendijk heeft te maken met de Corendijk die in 1471 werd ingedijkt om nieuwe dijkdoorbraken en overstromen te voorkomen. De Corendijk beschermde de Goudswaard, vandaar dat men Goudswaard ook wel als de Corendijk aanduidde.
Op 1 januari 1984 zijn de gemeenten Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland opgeheven en samengevoegd tot de gemeente Korendijk.

Wat Korendijk te bieden heeft

De gemeente Korendijk is uitermate geschikt voor de natuurliefhebbers, vanwege de vele natuurgebieden in de gemeente. Op het eiland Tiengemeten is daarnaast ook het Rien Poortvliet Museum gebouwd.
Er zijn diverse wandel-, fiets- en vaarroutes beschikbaar in de Hoeksche Waard. Daarnaast is ook het kanovaren in de Hoeksche Waard een aanrader.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Korendijk op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar op 0186-697777. Naast telefonisch contact kunt u ook terecht in de Gemeentewinkel. Deze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 12.30 uur en op dinsdag ook van 16.30 tot 19.30 voor Burgerzaken. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Voorstraat 31 in Piershil.
In de Gemeentewinkel in het gemeentehuis kunt u op basis van vrije inloop terecht, maar voor een aantal zaken dient u een afspraak te maken. Welke diensten dit zijn, kunt u vinden op de website van de gemeente.
Daarnaast is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@korendijk.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 3708, 3265 ZG Piershil.

Openingstijden Gemeente Korendijk klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -12:30
Dinsdag
08:30 -12:30
Woensdag
08:30 -12:30
Donderdag
08:30 -12:30
Vrijdag
08:30 -12:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Korendijk

Telefoonnummer Gemeente Korendijk klantenservice

Telefoonnummer
0186 - 69 77 77
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Korendijk klantenservice

Voorstraat 31
Piershil

E-mailadres Gemeente Korendijk klantenservice

Gemeente Korendijk opzeggen

Gemeente Korendijk direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente korendijk.

Gemeente Korendijk ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie