Gemeente Landerd

Over de gemeente Landerd

De gemeente Landerd is gelegen in de provincie Noord-Brabant. De gemeente ligt aan de Peelrand en telt ruim 15.000 inwoners. De gemeente bestaat uit drie dorpskernen: Reek, Schaijk en Zeeland. Daarnaast heeft de gemeente ook enkele buurtschappen onder zich.

Ontstaan

De gemeente Landerd is ontstaan op 1 januari 1994 uit een samenvoeging van de gemeenten Schaijk en Zeeland. Reek maakte al deel uit van de gemeente Schaijk en ging hierdoor ook over in de gemeente Landerd. Het raadhuis van de gemeente bevindt zich in Schaijk, het gemeentehuis is gevestigd in Zeeland.
De naam Landerd betekent een verdedigingslinie. Tijdens het beleg van Grave deed de Landerd, een wal voorzien van een gracht, dienst als historische landweer. Het was een strategisch gelegen wal midden in een moerassig gebied vol vennen.

Wat Landerd te bieden heeft

De gemeente Landerd omschrijft zichzelf als een echte recreatiegemeente. De drie dorpskernen bieden samen met de buurtschap ’t Oventje veel mogelijkheden voor toeristen. Naast deze gezellige dorpen beschikt de gemeente ook over het natuurgebied De Maashorst. Dit gebied is 3500 hectare groot en biedt voldoende mogelijkheden voor de natuurliefhebbers. Ook zijn er in het gebied veel fiets- en wandelroutes.
Ook is het mogelijk om verschillende boerderijen te bezoeken, langs te gaan bij de Wijngaard Edelhof of een van de weekmarkten in de verschillende dorpen te bezoeken.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Landerd op verschillende manieren bereiken. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt binnen de openingstijden aan afspraak plannen. Het is mogelijk om telefonisch of online een afspraak te maken. Het telefoonnummer van het gemeentehuis is 0486-458111. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.30 – 17.00 uur, dinsdagavond tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 – 16.00 uur.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Kerkstraat 39 in Zeeland. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@landerd.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Openingstijden Gemeente Landerd klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Landerd

Telefoonnummer Gemeente Landerd klantenservice

Telefoonnummer
0486 - 458 111
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Landerd klantenservice

Kerkstraat 39
Zeeland

E-mailadres Gemeente Landerd klantenservice

E-mailadres

Gemeente Landerd opzeggen

Gemeente Landerd direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente landerd.

Gemeente Landerd ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie