Gemeente Leerdam

Over de gemeente Leerdam

De gemeente Leerdam is gelegen in het Groene Hart in de provincie Zuid-Holland. De gemeente telt ruim 20.000 inwoners en beschikt over vier kernen: de stad Leerdam, de dorpen Kedichem en Schoonrewoerd en het buurtschap Oosterwijk. In 2018 fuseert de gemeente met Vianen en Zederik tot een nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

Ontstaan

Leerdam wordt voor het eerst rond de 12e eeuw genoemd in de geschiedenisboeken. In de achttiende eeuw komt de glasindustrie op gang in de stad, iets waar Leerdam nu nog steeds om bekend staat. Ook de houtindustrie was belangrijk voor Leerdam.

Wat Leerdam te bieden heeft

Leerdam is de glasstad, dit is te zien als u door de stad wandelt. Daarnaast heeft de stad een Glasmuseum en een Glasblazerij. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Hofje van Mevrouw van Aerden, de Aqua Zoo of het Bridgemuseum.
Leerdam is niet alleen bekend als glasstad, maar ook om haar Leerdammer-kaas. Deze beroemde internationale kaas wordt in Schoonrewoerd gemaakt.
Er is voor de sportievelingen ook genoeg te beleven. U kunt een kanotocht of een rondvaart maken over De Linge. Ook zijn er diverse fiets- en wandelroutes in de gemeente Leerdam.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Leerdam. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 0345-636363 op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur. U kunt ook een bezoek brengen aan het stadskantoor. Het bezoekadres is het Dokter Reilinghplein 1 in Leerdam. De balies van de gemeente Leerdam zijn op afspraak geopend. U kunt online een afspraak maken. De openingstijden van de balies zijn: maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.30 uur, dinsdag van 16.00 – 19.30 uur en woensdag van 13.30 – 16.30 uur.
Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@leerdam.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 15, 4140 AA Leerdam.

Openingstijden Gemeente Leerdam klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Leerdam

Telefoonnummer Gemeente Leerdam klantenservice

Telefoonnummer
0345 - 636 363
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Leerdam klantenservice

Dokter Reilinghplein 1
Leerdam

E-mailadres Gemeente Leerdam klantenservice

E-mailadres

Gemeente Leerdam opzeggen

Gemeente Leerdam direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente leerdam.

Gemeente Leerdam ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie