Gemeente Lingewaal

Over de gemeente Lingewaal

De gemeente Lingewaal is gelegen in de provincie Gelderland. De gemeente telt ruim 11.000 inwoners. Lingewaal is in 1986 ontstaan uit de fusie van de gemeenten Asperen, Heukelum, Herwijnen en Vuren. De huidige gemeente bestaat uit de kernen Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk, Vuren en de buurtschap Leuven.

Ontstaan

De verschillende kernen van de gemeente Lingewaal stammen allemaal uit een andere periode. Asperen is een oude stad, waarvan de eerste vermelding dateert uit het jaar 893. Heukelum is ook een Vroeg-Middeleeuwse stad. Herwijnen is een typisch dijkendorp en Vuren is gelegen aan de oever van de Waal. De Hollandse Waterlinie loopt dwars door de gemeente. Deze verdedigingslinie stamt uit de negentiende en begin twintigste eeuw.

Wat Lingewaal te bieden heeft

De gemeente Lingewaal heeft twee forten op haar grondgebied: Fort Vuren en Fort bij de Nieuwe Steeg. Fort Asperen ligt net naast het grondgebied van de gemeente. De drie forten zijn allen toegankelijk voor bezoekers. De gemeente bevindt zich in de Vestingdriehoek. Deze vestingdriehoek wordt gevormd door Gorinchem, Woudrichem, Fort Vuren en Slot Loevestein.
In Lingewaal bevindt zich ook een beeldentuin genaamd Land en Beeld. Daarnaast zijn er in de gemeente ook diverse mogelijkheden om te wandelen, fietsen of varen.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Lingewaal op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar op 0345-634000 op maandag tot en met donderdag van 9.00 – 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. Op donderdagavond kunt u ook bellen van 17.30 – 19.30 uur.
Het is mogelijk om een e-mail te sturen naar info@lingewaal.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 1014, 4147 ZG Asperen.
Het gemeentehuis is gevestigd aan het Raadhuisplein 3 in Asperen. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. Op donderdagavond is het gemeentehuis ook geopend van 17.30 – 19.30 uur.

Openingstijden Gemeente Lingewaal klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Lingewaal

Telefoonnummer Gemeente Lingewaal klantenservice

Telefoonnummer
0345 - 634 000
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Lingewaal klantenservice

Raadhuisplein 3
Asperen

E-mailadres Gemeente Lingewaal klantenservice

E-mailadres

Gemeente Lingewaal opzeggen

Gemeente Lingewaal direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente lingewaal.

Gemeente Lingewaal ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie