Gemeente Littenseradeel

Over de gemeente Littenseradeel

De gemeente Litterenseradeel is gelegen in de provincie Friesland. De gemeente telt bijna 11.000 inwoners. Litterenseradeel is ontstaan op 1 januari 1984 uit een fusie tussen van de gemeenten Baarderadeel en Hennaarderadeel. In januari 1986 is officiële naam gewijzigd naar Litterenseradeel.
De gemeente Litterenseradeel bestaat uit 29 dorpen en meerdere buurtschappen. De vijf grootste dorpen van de gemeente zijn Wommels, Mantgum, Winsum, Oosterend en Weidum.
In juni 2013 heeft de gemeenteraad van Littenseradeel een opdeling van de gemeente uitgesproken. Delen van de gemeente worden herverdeeld binnen Súdwest-Fryslân, Leeuwarden en een nieuw te vormen gemeente. De herindeling wordt in 2018 verwacht.
In 2007, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 is de gemeente uitgeroepen tot de veiligste gemeente van Nederland.

Wat Littenseradeel te bieden heeft

U kunt de gemeente Littenseradeel per boot ontdekken. De historische Middelseerûte brengt u langs de mooiste plekjes van de gemeente. De Middelseerûte is een onderdeel van de Elfstedenvaarroute.
De Slachtedyk is een verzameling van dijken van tientallen kilometers. Een groot deel van deze route loopt door de gemeente Littenseradeel.
In de gemeente wordt er jaarlijks een kunstroute gehouden. Deze route voert u langs de vele kunstenaars die in de gemeente wonen en toont de ateliers, werkplaatsen en expositieruimtes.
In Wommels bevindt zich een museum met als thema ‘zuivel’. In het voormalige kaaspakhuis wordt de geschiedenis van de zuivelbereiding getoond.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Littenseradeel. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 140515. U kunt dit nummer bellen van maandag tot en met donderdag van 8.30 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur en op vrijdag van 8.00 – 12.00 uur.
Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@littenseradiel.nl of een van de contactformulieren op de website in te vullen. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 1, 8730 AA Wommels.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Keatsebaen 1 in Wommels. U kunt het gemeentehuis bezoeken op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur en op woensdag ook van 14.00 – 16.00 uur.

Openingstijden Gemeente Littenseradeel klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Littenseradeel

Telefoonnummer Gemeente Littenseradeel klantenservice

Telefoonnummer
14 0515
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Littenseradeel klantenservice

Keatsebaen 1
Wommels

E-mailadres Gemeente Littenseradeel klantenservice

Gemeente Littenseradeel opzeggen

Gemeente Littenseradeel direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente littenseradeel.

Gemeente Littenseradeel ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie