Gemeente Loppersum

Over de gemeente Loppersum

De gemeente Loppersum is gelegen in de provincie Groningen. De gemeente telt ruim 10.000 inwoners. De huidige gemeente is in 1990 ontstaan door een fusie van de gemeenten Stedum, Middelstum, ’t Zandt en de oude gemeente Loppersum.
De gemeente omvat de volgende kernen: Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Loppersum, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westeremden, Westerwijtwerd, Wirdum, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk.

Wat Loppersum te bieden heeft

De gemeente Loppersum beschikt over een weids en waterrijk landschap met veel mogelijkheden voor de sportieve natuurliefhebber. Er is veel ruimte om te wandelen of fietsen en er is ook mogelijkheid tot het verkennen van de natuur vanaf het water. U kunt varen met een boot of met een kano het water op.
In de dorpskernen van Loppersum bevinden zich kleine musea en winkeltjes en mooie dorpsgezichten. De gemeente bezit daarnaast meerdere monumenten in de vorm van borgen, wierden, molens, bruggen, Romaanse kerken, mooie boerderijen en buitenhuizen.
Loppersum kent enkele streekproducten. Op de streekproducten markt Ewsum in Middelstum zijn veel van deze producten te vinden. Op deze markt worden onder meer kaas, vleeswaren, cider, thee, chocolade en kruidenproducten aangeboden. Deze markt wordt in de zomer gehouden om zo de Groningse streekproducten aan te bieden.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Loppersum. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 0596-548200. U kunt van maandag tot en met donderdag bellen tussen 8.00 – 16.30 uur en op vrijdag tussen 8.00 – 12.00 uur. Het is ook mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 25, 9919 ZG Loppersum.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Molenweg 12 in Loppersum. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 8.30 – 16.30 uur, op donderdag tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 12.00 uur.

Openingstijden Gemeente Loppersum klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Loppersum

Telefoonnummer Gemeente Loppersum klantenservice

Telefoonnummer
0596 - 54 82 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Loppersum klantenservice

Molenweg 12
Loppersum

Gemeente Loppersum opzeggen

Gemeente Loppersum direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente loppersum.

Gemeente Loppersum ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie