Gemeente Marum

Over de gemeente Marum

De gemeente Marum is gelegen in de provincie Groningen. De gemeente telt ruim 10.000 inwoners en omvat enkele kernen: Boerakker, Jonkersvaart, Lucaswolde, Marum, Niebert, Noordwijk, Nuis en De Wilp. Marum heeft een unieke ligging op het punt waar de drie noordelijke provincies Groningen, Drenthe en Friesland bij elkaar komen.
In Marum spreekt een deel van de bevolking Westerkwartiers. Dit is het Gronings dialect dat het meeste weg heeft van de Friese taal. De gemeente ligt op de grens van Groningen en Friesland. Hierdoor wordt er in enkele dorpskernen ook Fries gesproken naast de Groningse taal.

Ontstaan

De naam Marum is afgeleid van het woord Mare, dit betekent water. In het dorp Marum was de turfwinning tot aan het begin van de twintigste eeuw de belangrijke inkomstenbron.

Wat Marum bieden heeft

In de gemeente Marum bevindt zich het ecologische natuurgebied Marumerlage. Andere bezienswaardigheden in de gemeente zijn de Coendersborg, het Landbouwmuseum ’t Rieuw en een Amerikaanse windmotor. Ook is er de watertuin Jonkersvaart en de korenmolen in Niebert.
Daarnaast heeft de gemeente verschillende wandel- en fietsroutes en kan men ook op een paard de omgeving goed verkennen.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Marum. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 0594-641333. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 – 12.15 uur en van 13.00 – 16.30 uur. Op vrijdag is het nummer bereikbaar van 8.00 – 12.15 uur.
Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@marum.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 2, 9363 ZG Marum.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Molenstraat 45 in Marum. Het gemeentehuis en het zorg/lokaal loket zijn op werkdagen geopend van 8.30 – 12.00 uur en op woensdag van 14.00 – 16.00 uur. ’s Middags is het gemeentehuis en het zorg/lokaal loket enkel geopend op afspraak. U kunt online een afspraak maken via de website van de gemeente.

Openingstijden Gemeente Marum klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Marum

Telefoonnummer Gemeente Marum klantenservice

Telefoonnummer
0594 - 64 13 33
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Marum klantenservice

Molenstraat 45
Marum

E-mailadres Gemeente Marum klantenservice

E-mailadres

Gemeente Marum opzeggen

Gemeente Marum direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente marum.

Gemeente Marum ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie