IND

 klantenservice

Over de IND

De IND, Immigratie- en Naturalisatiedienst valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De IND voert de Vreemdelingenwet en de Rijkswet uit op het Nederlanderschap. Dit houdt in dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst zich bezighoudt met de beoordeling van de verblijfsaanvragen van mensen die in Nederland willen wonen of Nederlander willen worden.
Naast deze beoordeling houdt de IND ook toezicht en is het verantwoordelijk voor de handhaving van het vreemdelingenbeleid. Hiervoor werkt de dienst samen met een aantal andere overheidsinstellingen.
De IND bepaalt niet de regels van het vreemdelingenbeleid, maar voert ze uit. De regels komen op democratische wijze tot stand. Daarna is de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de regels.
Iedere verblijfsaanvraag wordt zorgvuldig getoetst aan de hand va de complexe regels van het vreemdelingenbeleid. Naast het hebben van duidelijke regels wordt de procedures zo kort mogelijk gehouden en de beoordeling wordt objectief beoordeeld.

Integriteit

Integriteit is een belangrijk begrip binnen de IND. De beslissingen van de dienst zijn van grote invloed op het leven van mensen en worden genomen op basis van vertrouwelijke informatie. De IND-medewerkers dienen zorgvuldig en op correcte wijze om te gaan met de informatie en mogen geen misbruik maken van hun positie. Alle medewerkers hebben zich te houden aan een opgestelde gedragscode. De IND heeft ook een Bureau Integriteit. Dit bureau onderzoekt onder meer integriteitsschendingen.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de IND. Indien u informatie wilt verkrijgen bij de loketten die verspreid zijn over Nederland, dan dient u wel een afspraak te maken. U kunt op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur telefonisch een afspraak maken via 088-0430430. Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via het contactformulier op de website.
De IND heeft acht loketten verspreid over Nederland in de volgende steden: Amsterdam, Eindhoven, Den Bosch, Hoofddorp, Rotterdam, Rijswijk, Utrecht en Zwolle.
Er zijn ook verschillende IND kantoren in Nederland. De adresgegevens van deze kantoren kunt u vinden op de website.

De IND bellen voor de status van uw aanvraag

Zoekt u contact met de IND over de status van een aanvraag? Als de termijn waarbinnen de beslissing moet worden gedaan nog niet afgelopen is, kan de ING u geen verdere inlichtingen geven. Uw aanvraag is in dat geval nog in behandeling. U kunt de status van uw aanvraag wel op de website van de IND blijven volgen. Dit doet u binnen uw eigen account, bij ‘Mijn IND’. U logt in bij uw eigen account door middel van uw DigiD account.

Hulp bij de IND bellen

Wanneer u met de IND gaat bellen op het IND telefoonnummer 088 043 04 30 krijgt u direct een medewerker van de IND klantenservice aan het woord. Vervolgens schakelt de IND klantenservice u door naar de gewenste medewerker. Als u bij het IND telefoonnummer direct een ‘1’ toetst, krijgt u een Engelse medewerker aan de lijn. We raden u aan om uw V-nummer, zaaknummer, brief van de IND of verblijfsdocument bij de hand te houden als u gaat bellen naar de IND. In dat geval kan de medewerker van de IND klantenservice u sneller van dienst zijn om de kwestie op te lossen.

KlantenserviceSpot.nl voor contact met de gewenste klantenservice

Bedrijven en organisaties maken het veelal onnodig lastig voor klanten om hen te bereiken. Daarom biedt KlantenserviceSpot.nl in één centrale database allerlei adressen en telefoonnummers van uiteenlopende klantenservices aan. Zo belt u met de NS klantenservice of Schiphol klantenservice voor reisinformatie, neemt u met Belsimpel contact op voor uw telefoonabonnement of regelt u uw woonzaken bij wooncorporatie HW Wonen. Dankzij KlantenserviceSpot.nl bespaart u veel tijd en moeite, doordat u met een paar klikken op de knop direct de juiste medewerker spreekt om uw vragen te beantwoorden.

Contact met IND

Openingstijden IND klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers IND klantenservice

Contact met INDNummer
Algemeen088-0430430

Overige contactmogelijkheden IND klantenservice

IND opzeggen

IND direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ind.

IND ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met IND? Laat ons je ervaring met IND weten!
Beoordeel IND

Adres IND klantenservice

Dr. H. Colijnlaan 341
Rijswijk

Laat ons je ervaring met de IND klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de IND klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel IND Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de IND klantenservice?