Ministerie van Algemene zaken

Over het ministerie van Algemene Zaken

Het ministerie van Algemene Zaken houdt zich bezig met het coördineren van het algemene regeringsbeleid en de overheidscommunicatie. Ook is dit ministerie verantwoordelijk voor de voorlichting over het Koninklijk Huis. Het ministerie van Algemene Zaken valt onder de politieke verantwoordelijkheid van de minister-president.

Er vallen verschillende diensten of afdelingen onder het ministerie van Algemene Zaken. De minister-president bevindt zich bovenaan de organisatiestructuur, gevolgd door de secretaris-generaal. Het kabinet van de minister-president, de Rijksvoorlichtingsdienst, de Dienst Publiek en Communicatie en de Centrale afdelingen vallen onder het ministerie van Algemene Zaken. Hetzelfde geldt voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Geschiedenis

Het ministerie van Algemene Zaken is in 1937 bij koninklijk besluit ingesteld. Alleen in de jaren tussen 1945 en 1947 verdween dit ministerie kort van het toneel vanwege de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd het ministerie van Algemene Zaken weer opnieuw ingesteld.

Contactgegevens

U kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het contactformulier op de website van het ministerie van Algemene Zaken. Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag dan in behandeling. Het is ook mogelijk om op werkdagen telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid tussen 8.00 – 20.00 uur. U kunt dan bellen naar het telefoonnummer 1400.

Het ministerie van Algemene Zaken is op verschillende locaties in het centrum van Den Haag gevestigd. Er bevinden zich locaties van dit ministerie op het Binnenhof, op de Vijverhof en in het Catshuis. Het Catshuis wordt door de minister-president ingenomen als ambtswoning. U kunt uw schriftelijke post adresseren aan: Ministerie van Algemene Zaken, Binnenhof 19, Postbus 20001, 2500 EA Den Haag.

Ook is het mogelijk om specifieke vragen of opmerkingen te stellen aan de minister-president. U kunt uw schriftelijke post dan adresseren aan de minister-president, minister van Algemene Zaken, Postbus 20001, 2500 EA Den Haag.

Openingstijden Ministerie van Algemene zaken klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:00 -20:00
Dinsdag
08:00 -20:00
Woensdag
08:00 -20:00
Donderdag
08:00 -20:00
Vrijdag
08:00 -20:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Ministerie van Algemene zaken

Telefoonnummer Ministerie van Algemene zaken klantenservice

Telefoonnummer
070 356 4100
Belkosten
lokaal tarief

Adres Ministerie van Algemene zaken klantenservice

Binnenhof 19
Den Haag

E-mailadres Ministerie van Algemene zaken klantenservice

E-mailadres
onbekend

Ministerie van Algemene zaken opzeggen

Ministerie van Algemene zaken direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van algemene zaken.

Ministerie van Algemene zaken ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie