Ministerie van Defensie

Over het ministerie van Defensie

Het ministerie van Defensie is verantwoordelijk voor de vrede en veiligheid, zowel in Nederland als daarbuiten. Het ministerie bestaat uit het departement, vier krijgsmachtsdelen, Commando Dienstencentra en de Defensie Materieel Organisatie.
De vier krijgsmachtsdelen zijn: de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. De Commandant der Strijdkrachten is verantwoordelijk voor deze vier krijgsmachtsdelen.
Het ministerie van Defensie houdt zich bezig met drie hoofdtaken. De eerste taak is de bescherming van het Nederlandse grondgebied en het grondgebied van haar bondgenoten. Als tweede heeft het ministerie de verantwoordelijkheid om de internationale rechtsorde en stabiliteit te beschermen en bevorderen. Ten derde ondersteunt het ministerie civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp.
Het ministerie houdt vast aan enkele kernwaarden. Het ministerie is niet alleen strijdbaar en prestatiegericht, maar hecht ook veel waarde aan professionaliteit en loyaliteit. Daarnaast zijn betrokkenheid en betrouwbaarheid ook twee belangrijke kernwaarden.

Geschiedenis

Nederland is al vele eeuwen een onafhankelijke staat. Sinds Nederland onafhankelijk is, speelt de krijgsmacht een belangrijke rol bij de bescherming van de staat. Al vele eeuwen is de krijgsmacht niet alleen vàn de samenleving maar ook vóór de samenleving. De belangrijkste taken van de krijgsmachten zijn door de eeuwen heen hetzelfde gebleven: het verdedigen van het Nederlandse grondgebied, het beschermen van de Nederlandse belangen en van de democratische en welvarende Nederlandse samenleving.

Contactgegevens

U kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het contactformulier op de website van het ministerie van Defensie. Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag dan in behandeling. Het is ook mogelijk om op werkdagen telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid tussen 8.00 – 20.00 uur. U kunt dan bellen naar het telefoonnummer 1400.
Het ministerie van Defensie is gevestigd aan Plein 4, 2511 CR in Den Haag. U kunt uw schriftelijke post adresseren aan Postbus 20701, 2500 ES Den Haag.

Openingstijden Ministerie van Defensie klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:00 -20:00
Dinsdag
08:00 -20:00
Woensdag
08:00 -20:00
Donderdag
08:00 -20:00
Vrijdag
08:00 -20:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Ministerie van Defensie

Telefoonnummer Ministerie van Defensie klantenservice

Telefoonnummer
070 - 318 81 88
Belkosten
lokaal tarief

Adres Ministerie van Defensie klantenservice

Plein 4
Den Haag

E-mailadres Ministerie van Defensie klantenservice

E-mailadres
onbekend

Ministerie van Defensie opzeggen

Ministerie van Defensie direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van defensie.

Ministerie van Defensie ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie