Ministerie van Economische Zaken

 klantenservice

Over het Ministerie van Economische Zaken

Het ministerie van Economische Zaken zet zich in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Dit ministerie richt zich echter niet alleen op het ondernemersklimaat en innovatie. Het ministerie houdt zich ook bezig met de toerisme en recreatie, en landbouw.
De minister van Economische Zaken staat samen met de staatssecretaris van Economische Zaken aan het hoofd van dit ministerie. De strategie van het ministerie bestaat uit enkele punten.
Ten eerste richt het ministerie zich op een concurrerend ondernemingsklimaat en op het vormgeven van gericht beleid voor innovatie en ondernemerschap. Daarnaast wordt door een duurzaam en innoverend beleid de toppositie van de Nederlandse agrofoodsector versterkt. Ook houdt het ministerie zich bezig met de ondersteuning bij ondernemen over de grens, en bij het ondernemen met oog voor de natuur en dierenwelzijn. Door te ondernemen met een visie op het milieu ontstaat er een balans tussen ecologie en economie. Als laatste richt het ministerie zich ook op het blijven creëren van schone energie.
Er vallen verschillende diensten en instellingen onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken. Onder meer het Centraal Plan Bureau en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vallen onder dit ministerie.

Geschiedenis

Het ministerie is in 1905 opgericht als departement van Landbouw, Handel en Nijverheid. In 1946 is de naam gewijzigd naar het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie ging in 2010 samen met het veel grotere ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, maar hield de naam Economische Zaken.

Contactgegevens

U kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het contactformulier op de website van het ministerie van Economische Zaken. Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag dan in behandeling. Het is ook mogelijk om op werkdagen telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid tussen 8.00 – 20.00 uur. U kunt dan bellen naar het telefoonnummer 1400.
Het ministerie van Economische Zaken is gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 73, 2494 AC in Den Haag. U kunt uw schriftelijke post adresseren aan Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Contact met Ministerie van Economische Zaken

Openingstijden Ministerie van Economische Zaken klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Ministerie van Economische Zaken klantenservice

Contact met Ministerie van Economische ZakenNummer
Algemeen070 - 379 89 11

Overige contactmogelijkheden Ministerie van Economische Zaken klantenservice

Ministerie van Economische Zaken opzeggen

Ministerie van Economische Zaken direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van economische zaken.

Ministerie van Economische Zaken ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Ministerie van Economische Zaken? Laat ons je ervaring met Ministerie van Economische Zaken weten!
Beoordeel Ministerie van Economische Zaken

Adres Ministerie van Economische Zaken klantenservice

Bezuidenhoutseweg 73
Den Haag

Laat ons je ervaring met de Ministerie van Economische Zaken klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Ministerie van Economische Zaken klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Ministerie van Economische Zaken Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Ministerie van Economische Zaken klantenservice?