Ministerie van Financiën

Over het Ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën houdt zich in Nederland bezig met de financiën. Het ministerie richt zich op de begroting, de belastingen en de staatskas. De hoofdtaak van het ministerie is Nederland financieel gezond te krijgen of te houden.

Het ministerie van Financiën heeft verschillende taken in zijn pakket. Het ministerie is verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven van het Rijk en voor de inkomsten en uitgaven van bedrijven en burgers. Een onderdeel hiervan is het innen van belastingen op basis van goede fiscale regelgeving. Daarnaast ziet het ministerie er ook op toe dat het overheidsgeld doelmatig wordt besteed. Het ministerie houdt ook toezicht op het functioneren van financiële markten en instellingen en op het betalingsverkeer. Het financieel-economische beleid op internationaal niveau behoort ook tot het takenpakket.

De Belastingdienst valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Financiën. De Belastingdienst heft en int niet alleen belastingen en premies, maar keert ook uit. Daarnaast is de Belastingdienst Toeslagen verantwoordelijk voor de uitvoering van inkomensafhankelijke regelingen. Naast de Belastingdienst vallen onder meer de Douane en de Rijksacademie voor Financiën en Economie en Bedrijfsvoering onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Financiën.

Geschiedenis

Het ministerie van Financiën is een van de oudste ministeries in Nederland. Het ministerie bestaat al sinds 1798 en viel toen nog onder de Bataafse Republiek.

Contactgegevens

U kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het contactformulier op de website van het ministerie van Financiën. Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag dan in behandeling. Het is ook mogelijk om op werkdagen telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid tussen 8.00 – 20.00 uur. U kunt dan bellen naar het telefoonnummer 1400.
Het ministerie is gevestigd aan de Korte Voorhout 7, 2500 EE in Den Haag. U kunt uw schriftelijke post adresseren aan het ministerie van Financiën, Postbus 20201, 2500 EE Den Haag.

Openingstijden Ministerie van Financiën klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Ministerie van Financiën

Telefoonnummer Ministerie van Financiën klantenservice

Telefoonnummer
1400
Belkosten
gratis

Adres Ministerie van Financiën klantenservice

Korte Voorhout 7
Den Haag

E-mailadres Ministerie van Financiën klantenservice

E-mailadres
onbekend

Ministerie van Financiën opzeggen

Ministerie van Financiën direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van financiën.

Ministerie van Financiën ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie