Politie

 klantenservice

Over de politie

De politie in Nederland richt zich op de bescherming van de democratie, de handhaving van de wet en de gezagsvoering op straat. De politie biedt een helpende hand waar nodig, maar kan in noodsituaties ook dwingend ingrijpen.
Door actief samen te werken met burgers en partners kan de politie haar taken optimaal uitvoeren. De politie beschikt over nationale en internationale partners. Op nationaal niveau zijn dit het Openbaar Ministerie, gemeentes en maatschappelijke organisaties. Ook de Politieacademie en de Koninklijke Marechaussee werken nauw samen met de politie. Op internationaal niveau is er een nauwe samenwerking met Interpol en Europol.

Feiten en cijfers

Sinds 1 januari 2013 is de politie samengevoegd tot één politiekorps. In dit korps zijn ongeveer 63.000 mensen werkzaam. Voor 2013 waren er 25 regionale politiekorpsen, het Korps Landelijke Politiediensten en de voorziening tot samenwerking Politie Nederland. Sinds 1 januari 2013 bestaat de politie uit tien regionale eenheden, de Landelijke Eenheid en het Politiedienstencentrum. De leiding over het politiekorps is in handen van de korpschef.

Geschiedenis

Al sinds de zestiende eeuw is er een soort van politieorganisatie in Nederland. In 1813 werd de Marechaussee opgericht en als aanvulling hierop ontstond in 1858 de Korps Rijksveldmacht. Het was pas na de Tweede Wereldoorlog dat er een nieuwe politieorganisatie werd opgericht. In deze organisatie werd een onderscheid gemaakt tussen de gemeentepolitie en het Korps Rijkspolitie. Deze splitsing verdwijnt in 1994 als rijks- en gemeentepolitie opgaat in regionale politiekorpsen en het Korps landelijke politiediensten. Tot aan 2013 werkt ieder korps autonoom. Vanaf 1 januari 2013 wordt de politie omgevormd tot één organisatie.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de Politie. Bij spoedgevallen belt u naar 112. Wilt u telefonisch contact opnemen, maar gaat het niet om een spoedgeval? Dan kunt u bellen naar 0900-8844.
Het is ook mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen. Voor klachten vult u het klachtformulier op diezelfde website in.
U kunt uw schriftelijke post voor de Landelijke eenheid adresseren aan Postbus 100, 3970 AC Driebergen. Voor de adresgegevens van de regionale eenheden kunt u terecht op de website van de Politie.

Contact met Politie

Openingstijden Politie klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
00:00 -24:00
Dinsdag
00:00 -24:00
Woensdag
00:00 -24:00
Donderdag
00:00 -24:00
Vrijdag
00:00 -24:00
Zaterdag
00:00 -24:00
Zondag
00:00 -24:00

Telefoonnummers Politie klantenservice

Contact met PolitieNummer
Algemeen0900 - 88 44

Overige contactmogelijkheden Politie klantenservice

Politie opzeggen

Politie direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/politie.

Politie ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Politie? Laat ons je ervaring met Politie weten!
Beoordeel Politie

Adres Politie klantenservice

Burgemeester Patijnlaan 35
Den Haag

Laat ons je ervaring met de Politie klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Politie klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Politie Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Politie klantenservice?