Menzis

 klantenservice

Over Menzis

Met zijn circa 2 miljoen verzekerden is Menzis de op drie na grootste zorgverzekeraar van Nederland. Het Menzisconcern bestaat uit de drie zorgverzekeraars Menzis, Anderzorg en Azivo, de drie Zorgkantoren Groningen, Twente en Arnhem en Menzis Zorgaanbod. Menzis onstond op 1 januari 2006 uit een fusie tussen Amicon, Geove en NVS. Menzis behartigt uw belangen in de zorg en vindt het belangrijk dat u goede zorg krijgt die betaalbaar blijft. Menzis maakt zich sterk voor solidariteit in de zorg tussen oud en jong en gezond en ziek, aangezien iedereen recht heeft op betaalbare, goede, veilige zorg, met de juiste zorg op de juiste plaats. Mede daarom is Menzis zo zorgvuldig met hun klantenservice.

Veelgestelde vragen

Voordat u als klant contact op neemt met de Menzis klantenservice,  is het echter aan te raden dat u een kijkje neemt bij de veelgestelde vragen. Vragen die u hier kunt vinden hebben te maken met de zorgpas, maar ook met het aanvragen van een verzekering, het wijzigen van uw verzekering of het opzeggen van uw verzekering. Ook kunt u hier terecht voor vragen over Mijn Menzis of het spaarprogramma SamenGezond. Daarnaast zijn er antwoorden te vinden op kwesties als uw zorgverzekering in het buitenland of de Europese zorgkaart, zowel als de gratis fitheidstest en TopZorg. Ook vragen over uw premie, uw eigen risico en de optie van gespreid betalen komen hier aan bod. In het geval dat u het antwoord op uw vraag hier niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met de Menzis klantenservice.

Contact

U kunt met Menzis contact opnemen door het contactformulier op de website in te vullen en zo de klantenservice te bereiken. U kunt een gespreide betaling aanvragen via Mijn Menzis, en als u collectief verzekerd bent via de FNV kunt u bij het e-mailformulier voor FNV-leden terecht, maar als uw vraag hier buiten valt kunt u het formulier op de website invullen. U kunt hierbij geen bijlagen toevoegen. De Menzis klantenservice streeft ernaar om uw vraag binnen vijf werkdagen te beantwoorden.

Twitter en telefoon

Indien u dit niet snel genoeg gaat, kunt u ook het telefoonnummer de Menzis klantenservice bellen om direct met een medewerker te kunnen spreken. Hiervoor belt u het telefoonnummer 088 222 40 40. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 19.00 uur. Daarnaast kunt u ook op een andere manier contact opnemen met de Menzis klantenservice. De medewerkers helpen u voor kortere vragen direct via de Twitter of Facebook onder de naam @Menzis.

Postadres

Als laatste kunt u ook via de Menzis winkels of servicepunten contact opnemen. U kunt hier langs gaan indien u liever persoonlijk contact met iemand heeft. De adressen van deze vele winkels en servicepunten kunt u  vinden op de website.

Het juiste Menzis telefoonnummer bellen voor uw algemene vragen

Wanneer u voor Menzis contact wilt bellen, heeft u de keuze uit meerdere Menzis telefoonnummers. Zo kunt u zoals eerder gezegd het algemene telefoonnummer 088 222 40 40 bellen voor uw vragen over uw zorgverzekering. Bij het bellen naar het Menzis telefoonnummer maakt u een selectie in het keuzemenu. Zo kiest u toets 1 als u advies wilt over uw zorgverzekering voor 2023, wijzigingen aan uw zorgverzekering wilt doorgeven of uw zorgverzekering wilt opzeggen. Bij toets 2 stelt u uw vragen aan de Menzis klantenservice over het eigen risico, het voldoen van de premie of een betalingsregeling. Toets 3 is de juiste keuze als u een vraag wilt stellen over een ingediende declaratie of een bepaalde nota. U stelt uw vragen bij het keuzemenu onder toets 4 voor een wijziging in uw persoonlijke situatie of over een zorgpas in zowel binnen- en buitenland. Toets 5 is ingericht voor vragen aan de Menzis klantenservice over zorg, een behandeling of vergoeding.

Menzis contact bellen voor specifieke vragen

Naast algemene telefoonnummers heeft Menzis specifieke nummers ingericht voor bepaalde onderwerpen. Wilt u bijvoorbeeld advies van de OverstapCoach van Menzis, dan neemt u met Menzis contact op via het telefoonnummer 088 222 4900. U kunt Menzis contact bellen van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur, en op zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur. Voor vragen over het PGB met betrekking tot verpleging en verzorging belt u met het Menzis telefoonnummer 088 222 48 00. U kunt de Menzis klantenservice bereiken op dit nummer van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur. Bent u op reis in het buitenland en heeft u hulp nodig van de Menzis zorgverzekeraar, dan kunt u 24 uur per dag bellen met het telefoonnummer +31 317 455 555. Heeft u toestemming nodig of wilt u een vraag stellen over zittend ziekenvervoer, dan belt u met de Menzis Servicelijn Vervoer op het telefoonnummer 0317 492 051. Voor het bellen met de Menzis klantenservice betaalt u de reguliere belkosten, inclusief eventuele kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon.

KlantenserviceSpot.nl voor het Menzis telefoonnummer

Dankzij KlantenserviceSpot.nl vindt u binnen een handomdraai de juiste contactgegevens van bedrijven. Zo belt u met de NS klantenservice, Schiphol klantenservice, Acer klantenservice en Trouw klantenservice. Eenvoudiger kan het toch niet.

Contact met Menzis

Openingstijden Menzis klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Menzis klantenservice

Contact met MenzisNummer
Algemeen088 - 222 40 40

Overige contactmogelijkheden Menzis klantenservice

Menzis opzeggen

Menzis direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/menzis.

Menzis ervaringen

2 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Menzis? Laat ons je ervaring met Menzis weten!
Beoordeel Menzis

Adres Menzis klantenservice

Lawickse Allee 130
Wageningen
Rapportcijfer Menzis klantenservice: 1.5

Rapportcijfer is gebaseerd op 2 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Menzis klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Menzis klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Menzis Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Menzis klantenservice?

2 reviews over “Menzis”

  1. Rapportcijfer: 2

    Geen fatsoenlijk contact te maken in het geval van een overlijden. Droevig om te zien hoe onmenselijk deze zorgaanbieder omgaat met groot leed van mensen.

  2. Rapportcijfer: 1

    Ik ben de hele morgen al bezig jullie te bereiken