Ribank

 klantenservice

Over Ribank

Ribank N.V. is een Nederlandse bank, die gevestigd is in Amsterdam. Het is een specialist op het gebied van automotive en een onderdeel van Credit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. Credit Agricole valt onder een van de grootste banken van de wereld, de Franse multinational Credit Agricole S.A.

Passend advies

Ribank staat bekend om zijn passende oplossingen en eerlijk advies. Per cliënt wordt dan ook zorgvuldig nagegaan wat de beste mogelijkheden zijn voor financiering. Naast financieringen bieden zij ook verzekeringen en concepten aan en wordt er altijd een passend advies gegeven. Persoonlijke omstandigheden en voorkeuren zijn altijd onderdeel van het advies dat Ribank geeft.

Stappenplan

De bank werkt met een uitgebreid stappenplan, waarbij als startpunt de persoonlijke situatie wordt gebruikt. Hierbij wordt aandacht besteed aan mogelijke financiële oplossingen vanuit de cliënt zelf, wensen om dingen wel of niet te betalen en zekerheid en risico. Na de persoonlijke situatie te hebben geschetst, wordt het beeld geanalyseerd. De financiële oplossing die aan wordt geboden sluit daarom aan bij de situatie en wensen van de individuele cliënt. Na deze stap wordt er gezocht naar het product dat het beste aansluit bij de wensen van de cliënt. Tijdens deze mogelijkheid worden er echter geen verschillende verzekeraars met elkaar vergeleken om een passend aanbod te vinden. Door de Ribank wordt er enkel advies gegeven over betalingsbeschermers, arbeidsongeschiktheids- en/of overlijdensrisicoverzekeringen die in combinatie staan met een persoonlijke lening en doorlopend krediet zonder hypothecaire zekerheid.
Na het aanvaarden van een passend aanbod kan de cliënt de contracten ontvangen van Ribank, waarna Ribank de nakoming van de verplichtingen controleert en bijhoudt. Nadat er sprake is van aanbod en aanvaarding en er een contract is ondertekend door de cliënt, kan Ribank naast de wettelijke verplichtingen geen andere onderhoudsactiviteiten uitvoeren voor de cliënten.

Kredietproducten

De bank heeft verschillende kredietproducten. Riflex, Riclassic, Ribusiness en VvE flex. Bij Riflex wordt ingespeeld op de persoonlijke situatie van elke client, die door verschillende omstandigheden kan veranderen op elk moment. Riflex is dan ook een krediet met flexibele mogelijkheden, waarbij betaling van de eerste termijn pas na 30 dagen plaats hoeft te vinden. Dit krediet is vooral geschikt voor de aanschaf van auto’s en motoren. De maandtermijn bedraagt 2% van de kredietlimiet en het is mogelijk om extra af te lossen en af te nemen. Dit krediet is vooral geschikt voor klanten die regelmatig extra kediet nodig hebben.
Riclassic is te vergelijken met huurkoop en is geschikt voor de aanschaf en het gebruik van auto’s. De duur van de overeenkomst die krediet verstrekt hangt af van de voorkeur van de cliënt. De overeenkomst wordt afgesloten voor ten minste een jaar en kan maximaal 72 maanden duren. Er is een aanbetaling mogelijk en er bestaat een vaste looptijd voor de aflossing en de rente. Nadat de termijn van de overeenkomst is verstreken en alle betalingen zijn voldaan, kunnen cliënten door middel van Riclassic juridisch eigenaar worden van een nieuwe auto, motor, caravan of boot.
Ribusiness is voornamelijk ontwikkeld voor ondernemers. Deze vorm van kredietovereenkomst is met name geschikt voor auto’s en de looptijd komt overeen met de looptijd die kan worden afgesproken bij Riclassic. Bij deze overeenkomst is fiscale afschrijving en investeringsaftrek mogelijk. Er kan geen beslag worden gelegd op werkkapitaal bij Ribusiness en er is een korte termijn mogelijk door een eindtermijn overeen te komen. Bij deze kredietovereenkomst wordt de client uiteindelijk ook economisch eigenaar van de auto, motor, caravan of boot. Ribusiness is vooral geschikt voor ondernemers die een auto ten behoeve van hun onderneming willen aanschaffen.
Vve Flex is speciaal ontwikkeld voor Verenigingen van Eigenaren. Het is een doorlopend krediet, waarbij de vereniging zelf bepaalt welk bedrag ze wilt lenen. Het minimum bedrag is daarbij €25.000,- en het maximum €250.000,- Indien er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd ten behoeve van het gebouw of de gebouwen van de Vereniging van Eigenaren, kunnen deze worden betaald van het krediet van de lening. De werkzaamheden moeten in dat geval wel worden uitgevoerd door een aannemer. De maandtermijn is afhankelijk van de kredietlimiet.

Klanttevredenheid

In het onderzoek door Ipsos heeft Ribank een 7,5 behaald op het onderdeel klanttevredenheid.

Contact

De klantenservice van Ribank is te bereiken op het nummer 020-3125200. Ook kan er een email gestuurd worden naar info@ribank.nl. Ook kan er indien er een rekeningoverzicht is verstrekt, de antwoordcoupon die is bijgevoegd ingevuld worden en teruggestuurd worden.

Contact met Ribank

Openingstijden Ribank klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Ribank klantenservice

Contact met RibankNummer
Algemeen020 - 312 52 00

Overige contactmogelijkheden Ribank klantenservice

Ribank opzeggen

Ribank direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ribank.

Ribank ervaringen

2 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Ribank? Laat ons je ervaring met Ribank weten!
Beoordeel Ribank

Adres Ribank klantenservice

Entrada 600
Amsterdam-Duivendrecht
  Rapportcijfer Ribank klantenservice: 8

  Rapportcijfer is gebaseerd op 2 beoordelingen.

  Laat ons je ervaring met de Ribank klantenservice weten!

  Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Ribank klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

  Beoordeel Ribank Klantenservice

  Welk cijfer geef jij aan de Ribank klantenservice?

  2 reviews over “Ribank”

  1. Rapportcijfer: 8

   Ik spreek alleen maar slecht over deze oplichters !!! Ik heb geen schuld meer ! Maar deze oplichters proberen van allles !! !! De hr Van der Maat had al gemaild, dat alles klaar is en ik nog geld van jullie krijg !!

  2. Rapportcijfer: 8

   Hee hallo mijn contractnummer is 216791995 heb een vraag over het bedrag wat nog
   Open staat niet dat ik niet kan betallen maar dat er een keer een berichtje gestuurd
   Word wat de status van het open staande bedrag is dat ik een keer het geld in 1 keer
   ga overmaken als u zo vriendelijk bent om mij en overzicht toe te sturen zou ik daar
   Blij mee zijn

   Bij voorbaat dank
   Met vriendelijke groet
   Henk Drenth