Rijksuniversiteit Groningen

 klantenservice

Over Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen, afgekort RUG, is een Nederlandse universiteit in de stad Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen stamt uit 1614 en is daarmee een van de oudste universiteiten van Nederland. In 1614 werd de universiteit als Hogeschool te Groningen gesticht, en werd er gestart met de vier faculteiten, Protestantse Godgeleerdheid, Rechten, Geneeskunde en Filosofie. Al in de 17e eeuw was de universiteit een nationale gemeenschap, bijna de helft van de studenten en docenten kwam toen al uit het buitenland. Sinds de oprichting in1614 heeft de universiteit veel verschillende namen gevoerd. In 1876 kreeg de universiteit de huidige naam: Rijksuniversiteit Groningen.

Onderwijs

Er studeren ruim 30.000 studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen, en de universiteit telt ongeveer 6500 medewerkers waarvan 479 hoogleraren. Hiermee is de Rijksuniversiteit Groningen de op twee na grootste universiteit van Nederland. De universiteit telt 49 bacheloropleidingen en 146 masteropleidingen. De Rijksuniversiteit bestaat uit de volgende tien faculteiten: Economie & Bedrijfskunde, Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Godgeleerdheid & Godsdienstwetenschap, Letteren, Medische Wetenschappen, Rechtsgeleerdheid, Ruimtelijke Wetenschappen, Wijsbegeerte, Wiskunde & Natuurwetenschappen en University College Groningen. Op de website van de Rijksuniversiteit Groningen vindt u alle details over de opleidingen die aangeboden worden.

Onderzoek

De Rijksuniversiteit Groningen verricht fundamenteel wetenschappelijk onderzoek dat wordt toegepast voor het oplossen van maatschappelijke en individuele vraagstukken. Dit onderzoek beslaat vaak meerdere disciplines en daarom zijn de onderzoeksgroepen dan ook multidisciplinair samengesteld. Studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen worden door de docenten actief betrokken bij onderzoek. De Rijksuniversiteit Groningen neemt ook deel aan nationale en internationale onderzoeksprogramma’s, er wordt samengewerkt met collega’s over de hele wereld. Verschillende rankingslijsten en prijzen laten zien dat de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek voert en onderwijs biedt dat van hoge kwaliteit is. Volgens de ‘Times Higher Education World University Ranking’ behoren de onderzoeksgroepen van scheikunde, ecology/biologie en materiaaltechnologie/nanowetenschap tot de top drie van de Europese onderzoeksuniversiteiten, en wereldwijd tot de top tien.

Contact

De klantenservice van de Rijksuniversiteit Groningen is op kantooruren te bereiken op het telefoonnummer 050 363 9111. U kunt dit nummer bellen als u algemene vragen heeft over de Rijksuniversiteit Groningen. Het hoofdgebouw, en tevens bestuursgebouw, van de Rijksuniversiteit Groningen is gevestigd op de Oude Boteringestraat 44, 9712 GL, Groningen. Als u schriftelijk contact wilt met de Rijksuniversiteit Groningen kunt u schrijven naar: Rijksuniversiteit Groningen, Postbus 72, 9700 AB Groningen. Als u opmerkingen of vragen heeft kunt u ook mailen naar communicatie@rug.nl.
Als u informatie wilt over studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen kunt u terecht bij de University Student Desk. Deze balie is op kantooruren bereikbaar op het telefoonnummer 050 363 8004. Ook kunt u bij vragen over studiekeuze mailen naar studiekiezers@rug.nl.

Contact met Rijksuniversiteit Groningen

Openingstijden Rijksuniversiteit Groningen klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Rijksuniversiteit Groningen klantenservice

Contact met Rijksuniversiteit GroningenNummer
Algemeen050 - 363 9111

Overige contactmogelijkheden Rijksuniversiteit Groningen klantenservice

Rijksuniversiteit Groningen opzeggen

Rijksuniversiteit Groningen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/rijksuniversiteit groningen.

Rijksuniversiteit Groningen ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Rijksuniversiteit Groningen? Laat ons je ervaring met Rijksuniversiteit Groningen weten!
Beoordeel Rijksuniversiteit Groningen

Adres Rijksuniversiteit Groningen klantenservice

Oude Boteringestraat 44
Groningen

Laat ons je ervaring met de Rijksuniversiteit Groningen klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Rijksuniversiteit Groningen klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Rijksuniversiteit Groningen Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Rijksuniversiteit Groningen klantenservice?