Universiteit Maastricht

 klantenservice

Over Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht, afgekort UM, is ontstaan uit de in 1976 opgerichte Rijksuniversiteit Limburg. De Universiteit Maastricht kreeg zijn huidige naam in 1996. Sinds 2008 wordt Maastricht University als internationale naam gebruikt maar de afkorting UM en het logo bleven behouden. Ondanks het korte bestaan van de Maastricht Universiteit heeft de universiteit al een goede reputatie opgebouwd. Inmiddels studeren er ruim 16 duizend studenten aan de universiteit en werken er ruim 4000 medewerkers. Bijna de helft van de studenten is afkomstig uit het buitenland, het onderwijs is dan ook grotendeels Engelstalig.

Onderwijsaanbod

Universiteit Maastricht biedt 17 verschillende bacheloropleidingen aan, en 50 masteropleidingen. Deze opleidingen zijn onderverdeeld bij zes faculteiten. De faculteiten zijn: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences, Faculty of Psychology and Neuroscience. Vanwege het international karakter van de Universiteit Maastricht worden de faculteiten in het Engels aangeduid. Naast reguliere opleidingen heeft de Universiteit Maastricht ook een liberal arts college, University College Maastricht, en het Maastricht Science Programme.

Werkwijze

Sinds de oprichting van Universiteit Maastricht wordt gewerkt met ‘Probleemgestuurd Onderwijs’ (PGO). Studenten worden uitgedaagd hun talenten en interesses actief verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met unieke, internationaal georiënteerde opleidingen. Ook werkt de Universiteit Maastricht veel met multidisciplinair onderzoek, internationale, maatschappelijk relevante thema’s staan daarin centraal. Bijna de helft van de studenten, en 30 procent van de werknemers van de Universiteit Maastricht, komt uit het buitenland. Samen vertegenwoordigen ze ruim zeventig landen. Doordat het onderwijs bijna geheel Engelstalig is en het onderzoek zich vooral richt op internationale thema’s kan de Universiteit Maastricht zich met recht de meest internationale universiteit van Nederland noemen. De Universiteit Maastricht hecht ook veel waarde aan een regionale band. Initiatieven met bedrijven en projecten in Limburg zoals ‘Kennis-As Limburg’ en de UM-dependance Campus Venlo getuigen hiervan.

Contact

De klantenservice van de Universiteit Maastricht is op kantooruren te bereiken op het telefoonnummer +31 43 388 2222. Bij de klantenservice kunt u terecht als u algemene vragen heeft over de Universiteit Maastricht. Het hoofdadres van Universiteit Maastricht, en tevens het bestuursgebouw, is Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht.
Als u per post contact wilt opnemen kunt u dat doen door een brief te sturen naar Universiteit Maastricht, Postbus 616, 6200 MD, Maastricht.
Voor vragen die betrekking hebben op studeren aan de Universiteit Maastricht kunt u terecht bij de informatiebalie. De informatiebalie is kantooruren te bereiken op het telefoonnummer +31 43 388 5388. Ook kunt u de informatiebalie bereiken door een mail te sturen naar study@maastrichtuniversity.nl. Om op de hoogte te blijven van nieuws rond de Universiteit Maastricht kunt u ook kijken op social media zoals Facebook en Twitter.

Contact met Universiteit Maastricht

Openingstijden Universiteit Maastricht klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Universiteit Maastricht klantenservice

Contact met Universiteit MaastrichtNummer
Algemeen043 - 388 22 22

Overige contactmogelijkheden Universiteit Maastricht klantenservice

Universiteit Maastricht opzeggen

Universiteit Maastricht direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/universiteit maastricht.

Universiteit Maastricht ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Universiteit Maastricht? Laat ons je ervaring met Universiteit Maastricht weten!
Beoordeel Universiteit Maastricht

Adres Universiteit Maastricht klantenservice

Minderbroedersberg 4-6
Maastricht

Laat ons je ervaring met de Universiteit Maastricht klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Universiteit Maastricht klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Universiteit Maastricht Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Universiteit Maastricht klantenservice?