Universiteit Leiden

 klantenservice

Over Universiteit Leiden

De Universiteit van Leiden, afgekort LEI, is de oudste universiteit van Nederland. In 1575 werd de universiteit opgericht door Willem van Oranje. De universiteit werd opgericht omdat het in die tijd voor de Noordelijke Nederlanden belangrijk was dat zij hun eigen geestelijken konden opleiden. De financiering van de Universiteit van Leiden ging in die tijd volledig vanuit de katholieke kerk. De basis van de universiteit waren de drie hoofdfaculteiten, Theologie, Rechten en Medicijnen. Tegenwoordig studeren er ruim 23.000 studenten aan de Universiteit Leiden en heeft de universiteit bijna 3500 duizend medewerkers. De Universiteit Leiden heeft de meeste Spinozapremies, de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland, gewonnen van alle Nederlandse Universiteiten. In de jaarlijkse internationale ranking op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs kwam de Universiteit Leiden in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd.

Onderwijsaanbod

De Universiteit Leiden biedt 50 verschillende bacheloropleidingen, 100 verschillende masters en nog eens 40 verschillende minors. De Universiteit Leiden biedt zes bachelors Engelstalig aan. De Universiteit Leiden bestaat uit de volgende faculteiten: Faculteit der Archeologie, Faculteit der Geesteswetenschappen, Faculteit der Geneeskunde, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Faculteit der Sociale Wetenschappen, Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen en de Faculteit Campus Den Haag.
Persoonlijke begeleiding en kleinschaligheid staat bij de Universiteit Leiden in een hoog vaandel. Ook word er aandacht besteed aan vernieuwende leer- en lesmethodes. Het ‘Leidse studiesysteem’ staat er voor dat studenten goed begeleid worden tijdens hun studie en op tijd af kunnen studeren.
Studenten aan de Universiteit Leiden krijgen een grote eigen verantwoordelijkheid bij het vormgeven van hun studietraject. Getalenteerde en gemotiveerde studenten kunnen gebruik maken van mogelijkheden om hun studie te verdiepen of te verbreden in het excellentieonderwijs van de Universiteit Leiden.

Contact

De klantenservice van de Universiteit Leiden is te bereiken op het telefoonnummer +31 (0) 71 527 27 27. Dit nummer kunt u op kantooruren bellen als u algemene vragen heeft over de Universiteit Leiden. Het bezoekersadres van de Universiteit Leiden is Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden. Als u schriftelijk contact wilt met de universiteit kunt u een brief sturen maar Universiteit Leiden, Postbus 9500, 2300 RA, Leiden. Op de website vindt u onder het kopje ‘contact’ een link waar u alle contactgegevens van medewerkers van de Universiteit Leiden kunt vinden.
Als u vragen heeft met betrekking tot studeren aan de Universiteit Leiden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de Studielijn. De Studielijn is te bereiken op het telefoonnummer +31 (071) 527 1111. Ook kunt u de Studielijn bereiken door uw vraag te mailen naar studielijn@leidenuniv.nl.
De Universiteit van Leiden verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief om belangstellenden op de hoogte te houden. De Universiteit Leiden is ook actief op social media zoals Facebook en Twitter.

Contact met Universiteit Leiden

Openingstijden Universiteit Leiden klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Universiteit Leiden klantenservice

Contact met Universiteit LeidenNummer
Algemeen071 - 527 27 27

Overige contactmogelijkheden Universiteit Leiden klantenservice

Universiteit Leiden opzeggen

Universiteit Leiden direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/universiteit leiden.

Universiteit Leiden ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Universiteit Leiden? Laat ons je ervaring met Universiteit Leiden weten!
Beoordeel Universiteit Leiden

Adres Universiteit Leiden klantenservice

Rapenburg 70
Leiden

Laat ons je ervaring met de Universiteit Leiden klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Universiteit Leiden klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Universiteit Leiden Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Universiteit Leiden klantenservice?