Universiteit Utrecht

 klantenservice

Over Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht, afgekort UU, is een van de grootste Nederlandse Universiteiten. De basis van de Universiteit Utrecht stamt al uit de 7e eeuw, maar pas in de 17e eeuw werd de toen gehete ‘Illustre School’ door het stadsbestuur officieel tot universiteit benoemd. Tot halverwege de jaren 90 droeg de universiteit nog de naam Rijksuniversiteit Utrecht, later werd dit Universiteit Utrecht. De Universiteit Utrecht biedt onderwijs aan ruim 30.000 studenten, ook zijn er ongeveer 8000 medewerkers aan de universiteit verbonden. Van de 8000 medewerkers zijn er 640 hoogleraren. De gebouwen van de Universiteit Utrecht zijn over de hele stad verspreid. De meeste faculteiten bevinden zich op de Uithof, een gebied ten oosten van de stad. De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie en de subfaculteit Letteren zijn geheel gevestigd in de binnenstad.

Onderwijsaanbod

De Universiteit Utrecht biedt 45 bacheloropleidingen, 138 masteropleidingen en daarnaast nog minors en promotietrajecten. De Universiteit Utrecht heeft zeven faculteiten. De faculteiten zijn: Geesteswetenschappen, Recht & Economie & Bestuur en Organisatie, Geowetenschappen, Geneeskunde (onderdeel van het UMC Utrecht), Diergeneeskunde, Sociale Wetenschappen en Bètawetenschappen. Naast deze faculteiten zijn er binnen de Universiteit Utrecht nog drie onderwijsorganisaties: University College Utrecht, University College Roosevelt en het Interfacultair Instituut voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Studievaardigheden. De Universiteit Utrecht is een internationale researchuniversiteit. De goede kwaliteit van het onderzoek is terug te zien in de hoge posities in internationale ranglijsten zoals de Shanghai ranking. Het onderwijsmodel van de Universiteit Utrecht staat voor persoonlijk en activerend onderwijs, flexibiliteit en keuzevrijheid voor studenten.

Contact

De klantenservice van de Universiteit Utrecht is op werkdagen te bereiken op het telefoonnummer (030) 253 35 50. U kunt hier terecht als u algemene vragen heeft over de Universiteit Utrecht. Het hoofdgebouw, en tevens bestuursgebouw, bevindt zich op de Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht. Als u per post contact wilt met de Universiteit Utrecht kunt u een brieft sturen naar: Universiteit Utrecht, Postbus 80125, 3508 TC, Utrecht.
Als u vragen heeft met betrekking tot studeren aan de Universiteit Utrecht kunt u bellen met het telefoonnummer (030) 253 26 70. Ook kunt u contact opnemen door te mailen naar studievoorlichting@uu.nl of een brief te sturen naar Postbus 80125, 3508 TC, Utrecht. Het bezoekersadres voor studievoorlichting is Heidelberglaan 6, 3584 CS, Utrecht. De balie is elke werkdag tussen 10:00 en 16:00 geopend. Op de website van de Universiteit Utrecht vindt u alle contactgegevens van medewerkers van de universiteit. Ook vindt u er een overzicht van de contactgegevens en adressen van de faculteiten en universitaire bestuursdiensten.

Contact met Universiteit Utrecht

Openingstijden Universiteit Utrecht klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Universiteit Utrecht klantenservice

Contact met Universiteit UtrechtNummer
Algemeen030 - 253 35 50

Overige contactmogelijkheden Universiteit Utrecht klantenservice

Universiteit Utrecht opzeggen

Universiteit Utrecht direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/universiteit utrecht.

Universiteit Utrecht ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Universiteit Utrecht? Laat ons je ervaring met Universiteit Utrecht weten!
Beoordeel Universiteit Utrecht

Adres Universiteit Utrecht klantenservice

Heidelberglaan 8
Utrecht

Laat ons je ervaring met de Universiteit Utrecht klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Universiteit Utrecht klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Universiteit Utrecht Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Universiteit Utrecht klantenservice?