Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Over het ministerie van Infrastructuur en Milieu

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is verantwoordelijk voor de leefbaarheid en bereikbaarheid in Nederland. Het ministerie werkt aan de verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht. Het ministerie is onderverdeeld in vier sectoren: Bereikbaarheid, Milieu en Internationaal, Ruimte en Water, en Rijkswaterstaat.
De minister van Infrastructuur en Milieu is samen met de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu verantwoordelijk voor het ministerie. Het ministerie draagt verschillende verantwoordelijkheden, waaronder het ontwikkelen van de netwerkkwaliteit van luchtwegen, vaarwegen, spoorwegen, havens en het wegennet. Daarnaast is het ook de taak van het ministerie om een veilig en duurzaam gebruik van deze netwerken te waarbogen en de netwerken correct en verantwoord in de leefomgeving in te passen. Het houden van een veilige en gezonde leefomgeving is een belangrijke taak van het departement. Andere taken van het ministerie zijn het beheren van schaarse hulpbronnen en milieuruimte, en de ontwikkeling van Nederland als veilige, leefbare en bereikbare delta.

Ambities 2030

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt aan vijf ambities zodat de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid in Nederland in 2030 nog beter is. Deze vijf ambities zijn:
1) Een knooppunt van excellente verbindingen
2) De best beschermende delta
3) Koploper in hergebruik van afval
4) Een land met slimme steden
5) Burgers betrokken bij de leefomgeving

Contactgegevens

U kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het contactformulier op de website van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag dan in behandeling. Het is ook mogelijk om op werkdagen telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid tussen 8.00 – 20.00 uur. U kunt dan bellen naar het telefoonnummer 1400.
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is gevestigd aan de Plesmanweg 1-6, 2597 JG in Den Haag. U kunt uw schriftelijke post adresseren aan Postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Openingstijden Ministerie van Infrastructuur en Milieu klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
08:00 -20:00
Dinsdag
08:00 -20:00
Woensdag
08:00 -20:00
Donderdag
08:00 -20:00
Vrijdag
08:00 -20:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Telefoonnummer Ministerie van Infrastructuur en Milieu klantenservice

Telefoonnummer
070 - 456 00 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Ministerie van Infrastructuur en Milieu klantenservice

Plesmanweg 1-6
Den Haag

E-mailadres Ministerie van Infrastructuur en Milieu klantenservice

E-mailadres
onbekend

Ministerie van Infrastructuur en Milieu opzeggen

Ministerie van Infrastructuur en Milieu direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van infrastructuur en milieu.

Ministerie van Infrastructuur en Milieu ervaringen

Geen ervaringen.

1 gedachte over “Ministerie van Infrastructuur en Milieu”

 1. Geachte rijksoverheid NL

  I have started working for Ballast-Nedam on the Schiopl Airport Capital Program project and I require information on the Environments Permits.

  I am from Australia, so my level of Dutch is not that great (although I am learning!)

  If possilbe, can you please send me an english translated version of the ”Omgevingsloke” https://www.omgevingsloket.nl/handleiding/toelichting-bijlagetypen-omgevingsloket-online.pdf

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Kimberly Wood

Plaats een reactie