Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Over het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap houdt zich bezig met het ontwikkelen van een slim, vaardig en creatief Nederland. Het ministerie heeft zichzelf als doel gesteld dat iedereen goed onderwijs kan volgen, iedereen voorbereidt is op zelfstandigheid en verantwoordelijk, en iedereen cultuur kan beleven. Daarnaast is het ook een doelstelling van het ministerie dat leraren, kunstenaars en wetenschappers hun werk kunnen doen.
De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft samen met de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verantwoordelijkheid over het ministerie. Het ministerie heeft enkele diensten en instellingen onder haar verantwoordelijkheid. De Dienst Uitvoering Onderwijs is de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. De Onderwijsraad is een onafhankelijk adviescollege, die de regering en de Kamer gevraagd en ongevraagd adviseert.
Naast DUO en de Onderwijsraad valt ook het Nationaal Archief onder de verantwoordelijkheid van het ministerie. Het Nationaal Archief is de bewaarplaats van de archieven van de rijksoverheid. Naast deze instellingen vallen ook de Erfgoedinspectie, de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, de Inspectie van het Onderwijs, de Raad voor Cultuur en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed onder de verantwoordelijkheid van het ministerie.

Geschiedenis

Tot aan 1798 viel het onderwijs onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1798 werd er een Agentschap van Onderwijs opgericht. In 1918 ontstond er voor het eerst een departement voor onderwijs.
De afdeling voor de kunsten maakte in de twintigste eeuw af en aan deel uit van het ministerie van Onderwijs. In 1994 werd dit onderdeel weer definitief toegevoegd aan het ministerie.

Contactgegevens

U kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het contactformulier op de website van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag dan in behandeling. Het is ook mogelijk om op werkdagen telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid tussen 8.00 – 20.00 uur. U kunt dan bellen naar het telefoonnummer 1400.
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gevestigd aan de Rijnstraat 50, 2515 XP in Den Haag. U kunt uw schriftelijke post adresseren aan Postbus 16375, 2500 BJ Den Haag.

Openingstijden Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Telefoonnummer Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap klantenservice

Telefoonnummer
070 - 412 34 56
Belkosten
lokaal tarief

Adres Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap klantenservice

Rijnstraat 50
Den Haag

E-mailadres Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap klantenservice

E-mailadres
onbekend

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opzeggen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ervaringen

1 ervaringen.

1 gedachte over “Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap”

Plaats een reactie