Ministerie van Veiligheid en Justitie

Over het ministerie van Veiligheid en Justitie

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is verantwoordelijk voor de rechtsstaat in Nederland. Het ministerie houdt zich bezig met de rechtsorde op alle vlakken: van wetgeving, preventie en handhaving tot strafoplegging en slachtofferhulp.
Tot aan 2010 droeg het ministerie enkel de naam ‘ministerie van Justitie’. Sinds het kabinet-Rutte I is het Directoraat-Generaal Veiligheid van Binnenlandse Zaken naar dit ministerie verplaatst en heet het ministerie ‘van Veiligheid en Justitie’.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft verschillende diensten onder zich. De Raad voor Kinderbescherming komt op voor de rechten van het kind, het Centraal Justitieel Incasso bureau int de boetes en het Nederlands Forensisch Instituut verricht onderzoek. Daarnaast voert de Dienst Justitiële Inrichtingen vrijheidsstraffen en maatregelen. Het Bestuursdepartement houdt zich bezig met beleidsonderwerpen ter ondersteuning en advisering van het ministerie.
De Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Dienst Terugkeer en Vertrek vallen ook onder de verantwoordelijkheid van het ministerie, net als het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.
Binnen het ministerie is het Openbaar Ministerie verantwoordelijk voor de opsporing en vervolging van criminelen. Het OM heeft een grote autonomie. De Nationale Politie valt ook onder de verantwoordelijkheid van het ministerie. De rechtspraak maakt geen onderdeel uit van het ministerie.

Contactgegevens

U kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het contactformulier op de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag dan in behandeling. Het is ook mogelijk om op werkdagen telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid tussen 8.00 – 20.00 uur. U kunt dan bellen naar het telefoonnummer 1400.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie is gevestigd aan de Turfmarkt 147, 2511 DP in Den Haag. Schriftelijke post kunt u adresseren aan Postbus 20301, 2500 EH Den Haag.
Voor vragen over wetten, beleid en regelgeving over veiligheid en justitie kunt u ook terecht bij het webcareteam van het ministerie. U kunt het webcareteam vinden op Twitter (@VenJWebcare). Het webcareteam is op werkdagen van 9.00 – 17.00 online.

Openingstijden Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Ministerie van Veiligheid en Justitie

Telefoonnummer Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice

Telefoonnummer
070 - 370 79 11
Belkosten
lokaal tarief

Adres Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice

Turfmarkt 147
Den Haag

E-mailadres Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice

E-mailadres
onbekend

Ministerie van Veiligheid en Justitie opzeggen

Ministerie van Veiligheid en Justitie direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van veiligheid en justitie.

Ministerie van Veiligheid en Justitie ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie