Ministerie van Veiligheid en Justitie

 klantenservice

Over het ministerie van Veiligheid en Justitie

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is verantwoordelijk voor de rechtsstaat in Nederland. Het ministerie houdt zich bezig met de rechtsorde op alle vlakken: van wetgeving, preventie en handhaving tot strafoplegging en slachtofferhulp.
Tot aan 2010 droeg het ministerie enkel de naam ‘ministerie van Justitie’. Sinds het kabinet-Rutte I is het Directoraat-Generaal Veiligheid van Binnenlandse Zaken naar dit ministerie verplaatst en heet het ministerie ‘van Veiligheid en Justitie’.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft verschillende diensten onder zich. De Raad voor Kinderbescherming komt op voor de rechten van het kind, het Centraal Justitieel Incasso bureau int de boetes en het Nederlands Forensisch Instituut verricht onderzoek. Daarnaast voert de Dienst Justitiële Inrichtingen vrijheidsstraffen en maatregelen. Het Bestuursdepartement houdt zich bezig met beleidsonderwerpen ter ondersteuning en advisering van het ministerie.
De Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Dienst Terugkeer en Vertrek vallen ook onder de verantwoordelijkheid van het ministerie, net als het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.
Binnen het ministerie is het Openbaar Ministerie verantwoordelijk voor de opsporing en vervolging van criminelen. Het OM heeft een grote autonomie. De Nationale Politie valt ook onder de verantwoordelijkheid van het ministerie. De rechtspraak maakt geen onderdeel uit van het ministerie.

Contactgegevens

U kunt uw vragen of opmerkingen doorgeven via het contactformulier op de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag dan in behandeling. Het is ook mogelijk om op werkdagen telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid tussen 8.00 – 20.00 uur. U kunt dan bellen naar het telefoonnummer 1400.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie is gevestigd aan de Turfmarkt 147, 2511 DP in Den Haag. Schriftelijke post kunt u adresseren aan Postbus 20301, 2500 EH Den Haag.
Voor vragen over wetten, beleid en regelgeving over veiligheid en justitie kunt u ook terecht bij het webcareteam van het ministerie. U kunt het webcareteam vinden op Twitter (@VenJWebcare). Het webcareteam is op werkdagen van 9.00 – 17.00 online.

Contact met Ministerie van Veiligheid en Justitie

Openingstijden Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:00 -20:00
Dinsdag
08:00 -20:00
Woensdag
08:00 -20:00
Donderdag
08:00 -20:00
Vrijdag
08:00 -20:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice

Contact met Ministerie van Veiligheid en JustitieNummer
Algemeen070 - 370 79 11

Overige contactmogelijkheden Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice

Ministerie van Veiligheid en Justitie opzeggen

Ministerie van Veiligheid en Justitie direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van veiligheid en justitie.

Ministerie van Veiligheid en Justitie ervaringen

1 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Ministerie van Veiligheid en Justitie? Laat ons je ervaring met Ministerie van Veiligheid en Justitie weten!
Beoordeel Ministerie van Veiligheid en Justitie

Adres Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice

Turfmarkt 147
Den Haag
Rapportcijfer Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice: 8

Rapportcijfer is gebaseerd op 1 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Ministerie van Veiligheid en Justitie Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Ministerie van Veiligheid en Justitie klantenservice?

1 reviews over “Ministerie van Veiligheid en Justitie”

  1. Rapportcijfer: 8

    Ik vind de ervaring van het Ministerie van Justitie en Veiligheid goed.

    De groeten van Otto.