VARA

 klantenservice

Over VARA

VARA is een Nederlandse publieke omroeporganisatie die actief is op zowel radio als televisie. De omroep werd opgericht op 1 november 1925, en was een van de omroepen die kort na elkaar ontstonden nadat de betekenis van het nieuwe medium radio duidelijk werd. VARA stond toen voor ´De vereeniging Arbeiders Radio Amateurs´. Inmiddels is de omroep uitgegroeid tot een onafhankelijke, progressieve en maatschappelijk betrokken vereniging. De omroep wil door middel van originaliteit, humor en lef een groot en breed publiek bereiken en informeren. De omroep wil zich inzetten voor een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving en stimuleert het publieke debat. Contact onderhouden met de snel veranderende samenleving is voor de VARA belangrijk. De omroep biedt haar leden dan ook de mogelijkheid om hun mening kenbaar te maken over wat de VARA doet en kan doen. Er wordt communiceert via diverse kanalen met de leden en de leden worden betrekken via de ledenraad bij de besluitvorming.

Aanbod

Via de website is een overzicht te vinden van alle radio- en televisie programma´s die worden uitgezonden. Ook is er een breed aanbod van programma´s die alleen op de website te bekijken zijn. Via het kopje ´uitzending gemist´ zijn gemiste uitzendingen te bekijken. Ook is er een programmagids aanwezig van NPO1, 2 en 3. De omroep beschikt over een webshop waar allerlei artikelen verkrijgbaar zijn, zoals boeken, cd´s, dvd´s, kleding of spellen. Via de website tvtickets.bnn.vara.nl is het mogelijk om kaartjes te kopen om uitzendingen bij te wonen, een overzicht van de kosten en tijden van de uitzendingen staat op de website.

Contact

De klantenservice van VARA is te bereiken op het telefoonnummer 0900-0123 tijdens kantooruren op werkdagen. Dit telefoonnummer is gratis. Het bezoekersadres van de VARA is Wim Y. Schippersplein 3 (Media Park), 1217 WD, Hilversum. U kunt VARA per post bereiken door een brief te sturen naar Postbus 175, 1200 AD, Hilversum. Voor vragen over het VARA-lidmaatschap, de VARAgids, radio- en televisieprogramma´s van VARA, VARA-internet, aanwezigheid bij programma´s of andere vragen over de in het algemeen kunt u ook op de website kijken bij veelgestelde vragen. Mocht u vraag er niet bij staan dan kunt u via het contactformulier op de website uw vraag stellen, er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen. VARA vindt het belangrijk dat leden betrokken zijn bij de verenigingsraad. Als u vragen of opmerkingen heeft met betrekking tot de verenigingsraad kunt u mailen naar de Secretaris Verenigingszaken Yvette Valkenburg via het e-mailadres verenigingsraad@vara.nl. Als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws kunt u zich op de website aan melden voor de nieuwsbrief van de VARA.

Contact met VARA

Openingstijden VARA klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers VARA klantenservice

Contact met VARANummer
Algemeen0900 - 01 23

Overige contactmogelijkheden VARA klantenservice

VARA opzeggen

VARA direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/vara.

VARA ervaringen

2 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met VARA? Laat ons je ervaring met VARA weten!
Beoordeel VARA

Adres VARA klantenservice

Wim T. Schippersplein 3
Hilversum
Rapportcijfer VARA klantenservice: 9

Rapportcijfer is gebaseerd op 2 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de VARA klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de VARA klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel VARA Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de VARA klantenservice?

2 reviews over “VARA”

 1. Rapportcijfer: 8

  In de uitzending van Khalid en Sophie inzake Mathieu v.d. Poel miste ik enige aandacht voor het feit, dat Mathieu door zijn veroordeling thans een strafblad heeft en niet meer kan rijden in o.a. Australia, de USA en veel andere landen (krijgt geen Visa).

 2. Rapportcijfer: 10

  Ggoedenavond
  In de uitzending van Twee voor Twaalf van vanavond werd een vraag naar de auteur van de roman Tess, waarover Astrid Joosten opmerkte dat deze auteur daarna alleen nog maar poëzie schreef. Dit is onjuist: Tess is van 1891, maar daarna verscheen nog Jude the Obscure, eveneens geschreven door Thomas Hardy.
  (zie wikipedia).
  Vriendelijke groet, Niels Koers