De Stentor

 klantenservice

Over De Stentor

De Stentor is een Nederlands regionaal dagblad met een dagelijkse oplage van 160.000 exemplaren. Dit aantal maakt het één van de grootste regionale dagbladen van Nederland. Het blad verschijnt van Flevoland tot ver in de Achterhoek en van Overijssel tot de Veluwe. De krant heeft een brede doelgroep en de uitgeverij telt meer dan tweehonderd medewerkers. Het hoofdkantoor van De Stentor is gevestigd in Apeldoorn, maar het bedrijf heeft ook redactiekantoren in Dronten, Epe, Harderwijk, Kampen, Hardenberg, Raalte en Zutphen. De Stentor is opgedeeld in veertien regionale edities, waarvan sommigen een eigen naam hebben. Sinds begin 2007 wordt de krant uitgegeven op tabloidformaat.

Geschiedenis

De Stentor is eigendom van Wegener Media. Sinds 2003 worden de kranten uitgegeven onder de paraplunaam ‘De Stentor Wegener’. Dit mediabedrijf, dat officieel Koninklijke Wegener NV heet, behoort toe aan het Britse multimediaconcern MeCom. Dit Europese bedrijf houdt zich bezig met de publicaties van nieuws en informatie in Nederland en Denemarken. De overname van Wegener door MeCom was bedoeld om de afname van het aantal abonnees op te kunnen vangen. Bovendien worden hiermee de hoge redactiekosten bespaard. Vóór de overname van MeCom werd het algemene gedeelte van Stentor gemaakt door één redactie. De regionale gedeeltes werden toen gemaakt door de eigen redacties.

De Stentor

De oorsprong van de naam van de krant De Stentor ligt in de Griekse mythologie. Stentor was de naam van een heraut met een imposant stemgeluid, afstammend uit de Trojaanse oorlog. Het verhaal gaat dat hij met zijn luide stem vijftig anderen kon overtreffen. De uitdrukking ‘een stentorstem hebben’ komt hier vandaan, wat letterlijk ‘een luide stem hebben’ betekent. De krant De Stentor heeft ook een luide stem in de zin dat zij veel lezers hebben. In totaal heeft De Stentor veertien regionale edities, waaronder de Apeldoornse Courant, de West Veluwe, het Dagblad Flevoland, het Deventer Dagblad, het Gelders Dagblad, Vechtdal/Ommen, Vechtdal/Hardenberg, het Nieuw Kamper Dagblad, het Sallands Dagblad, het Veluws dagblad, het Zutphens Dagblad, de Zwolse Courant, NW Overijssel en Veluwe Noord. De Stentor beschikt ook over een aparte uitgave: ‘De Ondernemer’, die vier edities kent: in Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Zutphen.

De Stentor Klantenservice

Heeft u een vraag over uw abonnement of bezorging van De Stentor? Of wilt u een wijziging doorgeven over uw abonnement, bent u bijvoorbeeld verhuisd? Neem dan contact op met De Stentor Klantenservice. U kunt er ook voor kiezen om langs te komen bij het hoofdkantoor van De Stentor, maar hiervoor dient u eerst een afspraak te maken. Dit kan via de klantenservice van De Stentor, die u kunt bereiken via een telefoonnummer en een e-mailadres.

Contact met De Stentor

Openingstijden De Stentor klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers De Stentor klantenservice

Contact met De StentorNummer
Algemeen088 - 013 99 60

Overige contactmogelijkheden De Stentor klantenservice

De Stentor opzeggen

De Stentor direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/de stentor.

De Stentor ervaringen

11 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met De Stentor? Laat ons je ervaring met De Stentor weten!
Beoordeel De Stentor

Adres De Stentor klantenservice

Laan van Westenenk 6
Apeldoorn
Rapportcijfer De Stentor klantenservice: 6.1

Rapportcijfer is gebaseerd op 11 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de De Stentor klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de De Stentor klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel De Stentor Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de De Stentor klantenservice?

11 reviews over “De Stentor”

  1. Rapportcijfer: 1

    Twee keer de Hoorn er op gegooid , geen gesprek mogelijk , het eerste gesprek vandaag wel , ik zou terug bellen over het niet bezorgen van de krant al drie keer , vrijdag , zaterdag en vandaag , kreeg na de tweede keer bellen vandaag een andere medewerkster die de Hoorn er op gooide , de tweede keer weer , ik pik dit niet en ga een klacht indienen en zet het op Facebook
    Want dit is schandalig