KRO

Over de KRO

De KRO is een Nederlandse publieke omroepvereniging. Deze publieke omroep is per 1 januari 2014 samengevoegd met een andere omroep, namelijk de NCRV. De ledenvereniging van de KRO is wel blijven bestaan na de fusie met de NCRV. De samenwerkingsomroep verzorgt het landelijke media-aanbod vanuit de beide verenigingen.

De KRO, de Katholieke Radio Omroep, is een van de oudste omroepverenigingen van Nederland. De omroep bestaat al sinds 1925 en heeft nu ruim 443.000 leden. De KRO werkt vanuit een katholieke traditie en streeft een humane samenleving na met gemeenschapszin, diversiteit en respect. De Vereniging KRO wil bijdragen aan een wereld waar mensen elkaar helpen. Het doel is om radio en televisie te maken voor geestelijke ontplooiing, voorlichting en ontspanning van luisteraars en kijkers.

Programma’s

De KRO is te zien en te beluisteren op diverse zenders. Op de televisie zijn de programma’s te zien op NPO1, NPO2 en NPO3. Op de radio gaat het om de volgende zenders: NPO1, NPO2, 3FM, NPO4, NPO5 en NPO6. Enkele bekende televisieprogramma’s van de KRO zijn onder meer: Boer zoekt Vrouw, Spoorloos, Puberruil, Memories, De Reünie en Over de Streep. Naast diverse programma’s beschikt de KRO ook over twee eigen bladen: de KRO Magazine en de Mikro Gids. Beide bladen geven volledige en correcte programma-informatie. Daarnaast zijn er interviews met presentatoren te lezen. Van de vele presentatoren is Yvon Jaspers degene met de meeste onderscheidingen. Zij won vijfmaal de Zilveren Televizier Ster, dit is de publieksprijs voor de beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid.

Contactgegevens

De KRO is gevestigd aan de ’s-Gravelandseweg 80 in Hilversum. Er is daarnaast op verschillende manieren contact op te nemen met de omroepvereniging. Voor vragen of opmerkingen kunt u het contactformulier op de website invullen. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar info@kro.nl. Schriftelijke post adresseert u aan de KRO, Postbus 200, 1200 AE Hilversum.

Openingstijden KRO klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
KRO

Telefoonnummer KRO klantenservice

Telefoonnummer
035 - 671 39 11
Belkosten
lokaal tarief

Adres KRO klantenservice

s Gravelandseweg 80
Hilversum

E-mailadres KRO klantenservice

E-mailadres

KRO opzeggen

KRO direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/kro.

KRO ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie