Leeuwarder Courant

 klantenservice

Over Leeuwarder Courant

De Leeuwarder Courant, ook wel bekend als LC, is het grootste regionale dagblad van Friesland. De Leeuwarder Courant is onderdeel van de NDC Mediagroep. De Leeuwarder Courant is een krant die niet enkel artikelen in het Nederlands publiceert, maar ook in het Fries. Tevens, wanneer Fries sprekende personen geciteerd worden, worden deze nooit vertaald. De Leeuwarder Courant is dus zeker een zeer Friese krant. Op dit moment wordt de Leeuwarder Courant gedrukt op Tabloid formaat en verschijnt hij elke ochtend bij de abonnementhouders op de deurmat. De Leeuwarder Courant is dus een ochtendkrant. Op dit moment is Hans Snijder de hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. De Leeuwarder Courant heeft tevens in het buitenland successen geboekt door doordat de Leeuwarder Courant op 16 november 2013 uitgeroepen werd tot European Newspaper of the Year in de categorie regionale dagbladen. Naast een fysieke krant, heeft de Leeuwarder Courant ook een goedlopende website. Op deze website is, naast veel nieuwtjes en informatie over de Leeuwarder Courant zelf, ook informatie over de Leeuwarder Courant klantenservice te vinden.

Geschiedenis van de Leeuwarder Courant

De allereerste editie van de Leeuwarder Courant kwam uit op 29 juli 1752. Hierdoor is de Leeuwarder Courant de oudste Nederlandse krant die nog steeds dezelfde naam heeft. Toen de allereerste editie van de Leeuwarder Courant uit kwam heette de LC nog anders, namelijk de Leeuwarder Saturdagse Courant. De eerste redactie van de Leeuwarder Courant werd gevormd door tweede Hervormde dominees, het is dan ook niet gek dat de Leeuwarder Courant, zeker in het begin, artikelen schreef met een Hervormde grondslag. Deze krant werd uitgegeven door de Friese boekdrukker Abraham Ferwerda. Na de dood van Ferwerda nam zijn schoonzoon genaamd Doeke Ritse de krant over. Tot 1947 bleef de Leeuwarder Courant in de handen van de familie Ritse. Heeft u meer vragen over de geschiedenis van de Leeuwarder Courant? Neem dan vooral contact op met de Leeuwarder Courant klantenservice.

Leeuwarder Courant klantenservice

De klantenservice van de Leeuwarder Courant bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Bij de Leeuwarder Courant klantenservice wordt er namelijk onderscheid gemaakt tussen de algemene Leeuwarder Courant klantenservice en de afdeling abonnementszaken. Voor de lezen zijn dit de twee meest belangrijke onderdelen van de Leeuwarder Courant klantenservice. De algemene Leeuwarder Courant klantenservice is zowel per email als telefonisch te bereiken. Telefonisch contact met de algemene Leeuwarder Courant klantenservice kan via 088-800 2008 en mails kunt u sturen naar contact@lc.nl. De afdeling abonnementszaken kunt u bereiken via hetzelfde telefoonnummer. Dit telefoonnummer is te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 17.00 en op zaterdag van 08.00 tot 12.00. Er zijn dus een aantal verschillende manieren waarop u de Leeuwarder Courant klantenservice kunt bereiken.

Contact met Leeuwarder Courant

Openingstijden Leeuwarder Courant klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
07:30 -17:00
Dinsdag
07:30 -17:00
Woensdag
07:30 -17:00
Donderdag
07:30 -17:00
Vrijdag
07:30 -17:00
Zaterdag
08:00 -12:00
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Leeuwarder Courant klantenservice

Contact met Leeuwarder CourantNummer
Algemeen088 - 800 20 08

Overige contactmogelijkheden Leeuwarder Courant klantenservice

Leeuwarder Courant opzeggen

Leeuwarder Courant direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/leeuwarder courant.

Leeuwarder Courant ervaringen

3 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Leeuwarder Courant? Laat ons je ervaring met Leeuwarder Courant weten!
Beoordeel Leeuwarder Courant

Adres Leeuwarder Courant klantenservice

Sixmastraat 15
Leeuwarden
Rapportcijfer Leeuwarder Courant klantenservice: 6

Rapportcijfer is gebaseerd op 3 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Leeuwarder Courant klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Leeuwarder Courant klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Leeuwarder Courant Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Leeuwarder Courant klantenservice?

3 reviews over “Leeuwarder Courant”

 1. Rapportcijfer: 2

  Iets besteld via lc webshop. Artikel teruggestuurd. Geen mail ontvangen met bevestiging. Nu 11 dagen geled n door jullie verzendbedrijf omtvangen. Geen geld terug binnen 10 dagen.
  Meerdere keren gebeld met groupdeal (jullie ebshop)?
  Geen passend antwoord. We gaan er mee bezig.
  Wanprestatie, of oplichting?

 2. Rapportcijfer: 8

  Klantenservice? Vraag me werkelijk af of men bij de LC weet wat klantenservice is

 3. Rapportcijfer: 8

  De laatste tijd krijg ik regelmatig de Trouw in plaats van de leeuwarder courant