NPO

Over de NPO

De NPO is de Stichting Nederlandse Publieke Omroep. Deze stichting is tot 2020 aangewezen als bestuursorganisatie van het Nederlands publieke omroepbestel en heeft verschillende taken. Het bevorderen van samenwerking en cohesie tussen landelijke omroepen is hier een van. Ook is de NPO verantwoordelijk voor de programmering van het media-aanbod en voor het verdelen van de budgetten voor de omroepen. De NPO moet er ook voor zorgen dat er zelfstandig onderzoek wordt uitgevoerd naar de kwaliteit en het imago van de radio, televisie en het internet.

Televisie, radio en internet

De Nederlandse Publieke Omroep maakt programma’s op de radio, de televisie en op internet. Omroepen binnen de NPO zijn: de AVRO TROS, BNN, de EO, HUMAN, de KRO-NCRV, MAX, de NOS, de NTR, PowNed, de VARA, de VPRO, WNL.

Op televisie is de NPO1, NPO2 en NPO3 te vinden. Ieder van deze kanalen heeft haar eigen identiteit. Nederland 1 heeft een brede programmering voor de dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Nederland 2 is een kanaal voor diepgang, levensbeschouwing, kunst en cultuur. Als laatste is Nederland 3 grensverleggend. Dit kanaal staat open voor vernieuwing en richt zich op het jonge publiek.

De NPO beschikt ook over verschillende radiozenders, die ieder een ander aanbod hebben. NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender en bij NPO Radio 2 wordt veel muziek uit de jaren zeventig en tachtig gedraaid. 3FM is een kanaal voor de allernieuwste muzie, terwijl NPO Radio 4 een klassieke muziekzender is. Tot slot is NPO Radio 5 een kanaal met lichte muziek, informatie, spelletjes en service. Ook biedt de publieke omroep nog twee zenders aan via de kabel, satelliet, internet en DAB aan: NPO Radio 6, waar jazz en culturele programma’s centraal staan, en FunX, het radiostation voor jongeren.

Contactgegevens

De NPO is gevestigd aan de Bart de Graaffweg in Hilversum. De NPO is op verschillende manieren te bereiken. Voor vragen, informatie of opmerkingen vult u het contactformulier op de website in. Ook is het mogelijk om schriftelijke post te sturen naar NPO, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum. Op de website van de omroep is ook een aparte pagina te vinden met veelgestelde vragen.

Openingstijden NPO klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
NPO

Telefoonnummer NPO klantenservice

Telefoonnummer
035 - 677 91 11
Belkosten
lokaal tarief

Adres NPO klantenservice

Sumatralaan 45
Hilversum

E-mailadres NPO klantenservice

E-mailadres
onbekend

NPO opzeggen

NPO direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/npo.

NPO ervaringen

9 ervaringen.

9 gedachten over “NPO”

 1. Gisteren wilde ik de film luizenmoeder terug kijken. Zowel op mijn tv als op de laptop lukte dit niet. De film start op en na 3 min wordt het beeld zwart en staat er: deze film is momenteel niet ( meer) beschikbaar (12). Dit terwijl bij NPO start staat dat de film nog 2 dagen beschikbaar is. Ik heb daarop de klantenservice gebeld en ben te woord gestaan. In eerste instantie zei de betreffende dame dat zij de film wel kon zien en bij een hernieuwde poging vertelde ze dat zij de film ook niet meer kon zien!? Daarop zou ze actie inzetten.
  Enfin, vandaag heb ik het weer geprobeerd maar ik kreeg hetzelfde resultaat, een zwart beeld met dezelfde tekst na 3 minuten. Heel vreemd. Bij andere films die ik probeerde af te spelen had ik dit probleem niet.( dit heb ik gecheckt). Ik voel me eerlijk gezegd met een kluitje in het riet gestuurd omdat er met de actie vanuit de npo dus kennelijk niets is gebeurd? Ben een fan van luizenmoeder maar kan de film dus niet zien. Jammer.

 2. Goedendag,
  Wij zijn al enige tijd lid van NPO plus en zijn erg erg blij mee. We begrijpen dat er zo nu en dan veranderingen/verbeteringen zijn.
  Over de volgende verandering heb ik een vraag:
  Als we een serie of film kijken en halverwege stoppen moeten we de volgende keer vanaf het begin beginnen. Dan moeten we doorspoelen geen groot probleem met niet fijn. Is hier een oplossing voor dat we verder kunnen kijken vanwaar we gestopt zijn?

  Vriendelijke groet
  D. Jansen v. Galen

 3. Heb sinds kort een abonnement op NPO plus, het volgende valt op en is knap vervelend:
  1) Het zoeken naar een bepaald onderwerp vind ik lastig zeker als ik na het afsluiten van een serie/film de volgende dag het programma wil vervolgen. Heb nog steeds niet uitgevonden hoe ik kan opstarten op de plek waar ik de vorige dag ben gebleven, begin nu opnieuw en moet dan gaan zoeken waar ik moet zijn voor het vervolg.
  2) Diverse malen is het voorgevallen dat de uitzending plotseling stopt met de mededeling dat de internet verbinding is verbroken terwijl dat onjuist is, ook in dat geval kan ik niet waarnemen waar ik ben gebleven, dus geheel weer opnieuw opstarten en zoeken (waardeloos) er komt ook weleens de mededeling dat het vervolg over een aantal dagen verder zal plaats vinden?

  Netflix lost dat beter op, indien ik daar stop met een serie en start de volgende dag opnieuw dat geeft men precies aan waar ik ben gebleven, dus geen gezoek.

  Hoop op een passend antwoord van u anders moet ik overwegen om er mee te stoppen.

  Voor alle duidelijkheid: werk al jaren met Google.

  Met vriendelijke groet,
  A.Fortuin

 4. sorry ik heb hier geen ervaring mee,
  Probeer gewoon iets, werk alleen met gmail

 5. geachte dir/red
  Ik zag laatst in een krant, dat een jonge dame 11 jaar alles kon vertellen over disny land.
  Ik ben cor.postema 74 jaar en kan nu alles vertellen over mijn 2e niet bekende vaan doening m,n :;hyperthymesia”‘ kiijt U maar op het wikipedia, ik ben net begonnen er een boek over te schrijven
  Belang stelling!
  Ik ben een oud leraar internat scheep vaart van bijna 40 jaar her ,nog zonder p.c, nu werk ik gewoon als wetenschaaper.
  Gr van de “‘eeuwige- student”‘ “‘ bezige- bij”‘ “‘verzamelaar”‘ onder nemer”” schrijver””
  cor

 6. Het telefoonnummer van de NPO 035-6779111 is niet aangesloten!

  Graag hadden we even contact gehad om te vragen wanneer de problemen met Google Chrome en de NPO worden opgelost. Tijdens ons verblijf in het buitenland kunnen we al weken lang het journaal niet zien!

  Ook heeft de NPO niet de mogelijkheid om per e-mail te communiceren!

  Bij voorbaat dank voor uw reactie!

  Met vriendelijke groet,
  Kick Pilkes

 7. Ik heb een vraag aan de redactie van programma Op1, maar kan geen contactadres vinden. Wellicht kunt u mijn vraag doorsturen.
  Mijn vraag is, waarom niet de politieorganisatie zelf commentaar komt geven over politie zaken, en waarom wel de politiebond (Jan Struis) wordt uitgenodigd. De politiebond kan niet oordelen over capaciteit, inzet, aanpak, etc, dat moet met de verantwoordelijken zelf besproken worden. Ook de beelden over een “boksende” politieagent kan niet door de vakbond beoordeeld worden, dat moet door degene, die hem ingezet heeft, worden gedaan. Graag uw reactie

 8. Er staat aangegeven dat er een contactformulier hier zou zijn.
  Waarom geeft u geen gemakkwlijke transperante manier voor klachtenbehandrling, suggesties en reacties?
  Ik wil hier klagen omdat deze belangrijke. Kamerdebatten niet integraal op tv te zien zijn. onze 3 kanalen zijn van onze nationale televisie. zij dienen juist voor het toegankelijk maken van belangrijke dingen in onze samenleving. Het is heel belangrijk dat informatie over hoe onze democratie opereert zo breed mogelijk gedeeld wordt. Velen, juist de armen, jongeren, ouderen immigtanten, werklozen, bijstandmoeders, studenten, hebben thuis geen internet. Wij kunnen niet inschakelen op nos.nl of nos/politiek. Debatten worden op tv onderbroken voor programma’s die herhalingen zijn, die opgenomen zijn en dus gewoon elders getoond kunnen worden.
  We hebben3 kanalen. Altijd is er wel 1 om voor deze prioriteit te benutten. Vanavond is dat b.v. Npo 3. Alle programma’s vanavond zijn daar opgenomen en kunnen opschuiven.
  Het is bewerkelijk, ja,. Maar met wat creativiteit kan het. Jullie doen het ook met overlijdens van een sporter, komiek of schrijver. En is een kamerdebat waarin er grote kans is dat een premier valt niet van veel groter landsbelang. Doe het voor ons allen. Hoe meer mensen politiek bewust en geinformeerd zijn hoe fijner ons land zal worden.

 9. Uit het debat van gisteravond op NPO1 (ook uit eerdere) is gebleken dat de heer Kanne mogelijk door D66 wordt betaald. Het is zeer opvallend dat hij iedere keer Kaag als beste en winnaar aanwijst.

  Ik eis dat jullie dit gaan uitzoeken. Zo niet dan doe ik het.

Plaats een reactie