Trouw

Over Trouw

Trouw is een Nederlandse ochtendkrant met een oplage van ongeveer 91.000. Sinds 2009 wordt de krant uitgegeven door De Persgroep Nederland, wat voorheen PCM Uitgevers heette. De Persgroep Nederland is een Nederlandse uitgever van kranten, boeken en multimedia, ontstaan in 1994. Begin 2010 verscheen de twintigduizendste editie van Trouw. Eind 2012 werd Trouw uitgeroepen tot beste Europese krant van het jaar.

Geschiedenis

Op 18 februari 1943 verscheen de eerste editie van Trouw. Dit heerste nummer heette de Oranje-Bode om zo de geboorte van prinses Margriet te vieren. In het begin was Trouw een illegale krant die op initiatief van een groep orthodox-protestantse verzetsmensen was opgericht. Deze mensen waren eerder betrokken bij het illegale blad Vrij Nederland, dat in 1940 ontstond als verzetskrant en tegenwoordig een links Nederlands opinieweekblad is. De eerste edities van Trouw werden gedrukt bij een theologische uitgeverij aan de Prinsengracht in Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden honderden verzetsmensen die Trouw mogelijk maakte opgepakt en gedood. Ook één van de oprichters, Wim Speelman, overkwam dit. Trouw bleef echter verschijnen gedurende de oorlog tot aan de bevrijding in mei 1945. De oplage op dat moment was meer dan 250.000, doordat zowel katholieken, hervormden en humanisten meehielpen aan het blad in de hoop dat het na afloop van de oorlog een algemene krant zou worden. Na de oorlog werd de krant in eerste instantie een blad voor gereformeerden kerken in Nederland. Trouw werd toen gezien als een politiek orgaan dat ingezet kon worden voor politieke doeleinden. In 1963 ontstond een keerpunt in de geschiedenis van Trouw. De hoofdredacteur Bruins Slot veranderde toen in relatief korte tijd van standpunt en bekeerde toen tot een radicale evangelische politiek. Tot heden is onbekend waarom deze ommezwaai gemaakt werd. In de daarop volgende jaren werd Trouw steeds meer een ‘open krant’ die zich losmaakte van het orthodoxe protestantisme en alle vormen van religie als belangrijk onderdeel in de samenleving beschouwde. In de jaren daarna werd Trouw steeds meer een hippe krant. Financieel ging het echter bergafwaarts. In 1975 trad Trouw toe tot de Perscombinatie. De redactie verhuisde toen van de Nieuwezijds Voorburgwal naar de Wibautstraat, in hetzelfde gebouw als Het Parool. Het was toen voor het eerst dat de krant betrokken raakte in de omgeving van echte krantenuitgevers.

Actueel

In 1998 kreeg Trouw de eerste hoofdredacteur die daadwerkelijk journalist was: Frits van Exter. Zijn opvolger, Willem Schoonen, trad in 2007 aan, is tevens uit de redactie afkomstig. Sindsdien tracht Trouw een brede kwaliteitskrant te zijn die zich op specifieke maatschappelijke onderwerpen richt.

Trouw Klantenservice

Iedereen kan terecht bij de Trouw Klantenservice. Heeft u bijvoorbeeld een klacht over de bezorging van uw krant, dan kunt u dat melden aan de Trouw Klantenservice. Ook vragen over de verschillende soorten abonnementen, het cadeau doen van een abonnement, wat te doen tijdens vakantieperiodes en het wijzigen van abonnementen kunt u stellen aan de Trouw Klantenservice.

Openingstijden Trouw klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Trouw

Telefoonnummer Trouw klantenservice

Telefoonnummer
088 - 056 15 88
Belkosten
lokaal tarief

Adres Trouw klantenservice

Jacob Bontiusplaats 9
Amsterdam

E-mailadres Trouw klantenservice

Trouw opzeggen

Trouw direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/trouw.

Trouw ervaringen

1 ervaringen.

1 gedachte over “Trouw”

  1. Wij maken nu vooral veel gebruik van de online editie, er zit af toe wel kwaliteitsverschil in.. maar ik ben tevreden.

Plaats een reactie