Twentsche Courant Tubantia

Over Twentsche Courant Tubantia

De Twentse Courant Tubantia is een Nederlands regionaal dagblad dat in Twente verschijnt. De hoeveelheid abonnees bedraagt momenteel ongeveer 137.850 lezers. Sinds 1 november 1999 is de Twentsche Courant Tubantia een ochtendkrant. In 1997 ontstonden de krant vanuit een fusie van de Twentsche Courant en het Dagblad Tubantia.  Deze fusie ontstond op zijn beurt als gevolg van een fusie van de Oostelijke Dagbladen Combinatie en Wegener. Deze fusie werd in 1992 aangegaan en in 1996 afgerond.

Geschiedenis

Op 6 januari 1872 verscheen het eerste nummer van de Twentsche Courant Tubantia. Echter verscheen dit nummer onder de naam Tubantia, Volkscourant voor Twenthe. De krant was op dat moment een zaterdagkrant waarvan de naam in 1877 vervangen werd door Nieuws- en advertentieblad voor Twenthe. Vanaf 1879 verscheen de krant tevens op woensdag en sinds 1902 verscheen de krant ook op dinsdag, donderdag en zaterdag. Sinds april 1912 verscheen de krant zes keer per week. De grootste doelgroep van de krant was Enschede. In juni 1914 werd de naam van de krant veranderd in Twentsch Dagblad Tubantia, die op zijn beurt in oktober 1917 werd vervangen door Twentsch Dagblad Tubantia en Enschedesche Courant. In 1940 was Tubantia de grootste krant in Twente met zo’n 25000 abonnees. Zo’n tachtig procent hiervan was afkomstig uit Enschede of omringde plaatsen. Tijdens de Duitse bezetting werd de krant tijdelijk niet gemaakt en na de oorlog mocht de Tubantia vanaf 14 september 1946 weer normaal verschijnen. De oplage was echter sterk teruggelopen naar bijna 8000.

Twentsche Courant Tubantia Klantenservice

De Twentsche Courant Tubantia heeft natuurlijk ook een klantenservice waar u terecht kunt met al uw vragen, problemen of klachten. Wanneer uw krant niet bezorgd is, kunt u contact opnemen met de klantenservice via de website. U zal dan restitutie ontvangen. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over het feit dat u het nieuws van de dag mist, want  u kunt er dan altijd voor kiezen om de krant digitaal te lezen via de epaper. Als u hier vragen over heeft, kunt u er altijd voor kiezen om telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice via het telefoonnummer dat aangegeven staat op de website. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u contact zou willen met de hoofdredactie. In dat geval kunt u vrijblijvend contact opnemen met de Twentsche Courant Tubantia klantenservice. De hoofdredactie van de krant geeft namelijk maandag tot en met donderdag een spreekuur van 09.30 tot 10.00 uur.

Openingstijden Twentsche Courant Tubantia klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Twentsche Courant Tubantia

Telefoonnummer Twentsche Courant Tubantia klantenservice

Telefoonnummer
088 - 013 99 70
Belkosten
lokaal tarief

Adres Twentsche Courant Tubantia klantenservice

Getfertsingel 41
Enschede

E-mailadres Twentsche Courant Tubantia klantenservice

Twentsche Courant Tubantia opzeggen

Twentsche Courant Tubantia direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/twentsche courant tubantia.

Twentsche Courant Tubantia ervaringen

8 ervaringen.

8 gedachten over “Twentsche Courant Tubantia”

 1. geen krant gekregen op vrijdag 30 april en op zaterdag 1 mei ook de telegraaf niet

 2. zeer slechte bezorging;
  als er geen op;lossing komt dan zeg ik de tubantia op

 3. Jullie zijn heel slecht bereikbaar over klachten.
  Het zal wel komen dat jullie heel veel klachten krijgen.
  De krant alweer niet ontvangen, daarom maar weer de krant kopen bij de supermarkt voor 2,85 euro en jullie vergoeden de helft maar.
  Slechte zaak vinden wij dit
  Digitaal krant lezen willen wij niet, daar betalen wij ook niet voor.
  Jullie maken je er wel heel gemakkelijk vanaf.
  Groeten.

 4. wat tegenwoordig echt heel veel meespeelt in de wereld, grote bedrijven maken winst, zzpers redden het nauwelijks, lees aub het boek; fantoomgroei geschreven door sander heijne en hendrik noten, belangrijk stuk !
  gr, maaike

 5. zeer slechte bezorging , buren wel krant , zeer slechte service, ga mijn abonnement opzeggen ,

 6. Slechte ervaring en speciaal deze winter periode .
  En dan de mededeling via telefone ! de bezorging komt later ? al 5 dagen geen krant
  Dit noemt men service , wordt tijd voor een nieuwe service leider .
  Bezorgers Haaksbergen zeer slecht

Plaats een reactie