Erasmus Universiteit Rotterdam

Over Erasmus Universiteit Rotterdam

De geschiedenis van de Erasmus Universiteit Rotterdam begon in 1913, een aantal Rotterdamse ondernemers brachten geld bijeen voor de oprichting van de Nederlandsche Handels-Hoogeschool, de voorloper van de huidige Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor het eerst in Nederland werd ‘economie’ als zelfstandige tak van de wetenschap gedoceerd. In 1939 veranderde de naam van de school in Nederlandse Economische Hogeschool (NEH). In 1966 werd een tweede instelling voor academisch onderwijs aangediend in Rotterdam, de Medische Faculteit Rotterdam. De Medische Faculteit Rotterdam en Nederlandse Economische Hogeschool gingen in 1973 samen verder als Erasmus Universiteit Rotterdam. De Universiteit is vernoemd naar de Rotterdamse humanist Desiderius Erasmus, het is de eerste universiteit die vernoemd is naar een persoon. De huidige Erasmus Universiteit heeft een groot aanbod aan bachelor- en masteropleidingen. De campussen zijn geleden op de locatie Hoboken en Woudestein.

Onderwijs

Ruim 23 duizend studenten studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van de 23 duizend studenten staat iets meer dan een kwart ingeschreven bij de Rotterdamse School of Management, hiermee is dit de grootste faculteit van de universiteit. De universiteit bestaat in totaal uit zeven faculteiten en twee bijzondere instituten. Verder telt het Erasmus Universiteit Rotterdam bijna drieduizend werknemers, waaronder 478 hoogleraren. Erasmus Universiteit Rotterdam staat wereldwijd hoog aangeschreven, er is dan ook een jaarlijkse toename van buitenlandse studenten. Erasmus biedt onderwijs aan meer dan 80 nationaliteiten, van oudsher werkt de Erasmus Universiteit als samen met Universiteiten over de hele wereld. Op de website vindt u een overzicht met alle mogelijke bachelor- en masteropleidingen die aan Erasmus Universiteit Rotterdam te volgen zijn. Per faculteit en opleiding is op de website informatie te vinden, u vindt er informatie over meeloopdagen, proefstuderen en ook verhalen van oud studenten.

Contact

De klantenservice is te bereiken op het telefoonnummer (010) 408 1111 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:45. Als u algemene vragen heeft kunt u er ook voor kiezen het contactformulier ‘EUR algemeen’ in te vullen op de website, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Het adres van het hoofdgebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam is Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam, dit is het adres van Campus Woudestein. Als u een brief wilt sturen naar de Erasmus Universiteit Rotterdam kunt u uw brief richten aan Erasmus Universiteit Rotterdam, Postbos 1738, 3000 DR. Als u een vraag heeft met betrekking tot studentenzaken kunt u bellen met het telefoonnummer (010) 408 2323 van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 16:00. Een antwoord op uw vraag kan ook al op de website bij ‘veelgestelde vragen’ staan.

Openingstijden Erasmus Universiteit Rotterdam klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Erasmus Universiteit Rotterdam

Telefoonnummer Erasmus Universiteit Rotterdam klantenservice

Telefoonnummer
010 - 408 11 11
Belkosten
lokaal tarief

Adres Erasmus Universiteit Rotterdam klantenservice

Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam

E-mailadres Erasmus Universiteit Rotterdam klantenservice

E-mailadres
onbekend

Erasmus Universiteit Rotterdam opzeggen

Erasmus Universiteit Rotterdam direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/erasmus universiteit rotterdam.

Erasmus Universiteit Rotterdam ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie