Gemeente Houten

 klantenservice

Over de gemeente Houten

De gemeente Houten ligt in de provincie Utrecht. Houten heeft een inwonersaantal van ruim 48.000 inwoners en is uniek om zijn stedenbouwkundige structuur en speciale aandacht voor fietsers en voetgangers. Daarnaast staat de gemeente bekend om het waarborgen van archeologische opgravingen, historische gebouwen en de oude dorpskern ‘het Oude Dorp’ tussen de nieuwbouw.

Ontstaan

De gemeente Houten is in 1962 ontstaan uit de dorpen Houten, ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Aan het begin van de jaren zeven bestond de gemeente nog uit 4.000 inwoners, in de jaren negentig groeide dit snel naar 30.000 inwoners. De wijk- en gebiedsnamen verwijzen naar de historische indeling en landgoederen van de gemeente Houten.

Wat Houten te bieden heeft

De gemeente Houten beschikt over drie centra met winkels en uitgaansgelegenheden: Het Oude Dorp, Het Rond en Castellum. Zowel in Het Rond als in Castellum is er een treinstation gevestigd. Daarnaast is Houten in 2008 uitgeroepen tot fietsstad van Nederland. De gemeente is bezaaid met ruime, rode fietspaden waarop fietsers veilig kunnen rijden. Daarnaast is elke wijk in Houten slechts via één punt bereikbaar. Hierdoor rijdt er in woonwijken alleen bestemmingsverkeer en geldt er een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.
Er staan meerdere bedrijventerreinen in de gemeente: De Meerpaal, De Schaft, De Koppeling, Doornkade en Rondeel. Daarnaast heeft Houten veel mogelijkheden op het gebied van sport. Er kunnen vele sporten beoefend worden, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd, en zowel binnen als buiten. Ook is er veel mogelijkheid tot recreatie. Houten beschikt over veel groen en water. Niet alleen zijn er veel speeltuinen en recreatieparken aanwezig, ook is het mogelijk om bijvoorbeeld te fietsen of wandelen langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Houten op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is het gemeentehuis van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.30 en 16.00 op 030-6392611. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeentehuis@houten.nl of het contactformulier invullen.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Onderdoor 25 in Houten. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 30, 3990 DA Houten.
De gemeente werkt in principe alleen op afspraak. U maakt een afspraak via de website. Enkele zaken kunt u ook zonder afspraken regelen, zoals het afhalen van uw reisdocumenten of rijbewijs.

Contact met Gemeente Houten

Openingstijden Gemeente Houten klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -16:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Houten klantenservice

Contact met Gemeente HoutenNummer
Algemeen030 - 63 92 611

Overige contactmogelijkheden Gemeente Houten klantenservice

Gemeente Houten opzeggen

Gemeente Houten direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente houten.

Gemeente Houten ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Houten? Laat ons je ervaring met Gemeente Houten weten!
Beoordeel Gemeente Houten

Adres Gemeente Houten klantenservice

Onderdoor 25
Houten

Laat ons je ervaring met de Gemeente Houten klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Houten klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Houten Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Houten klantenservice?