Gemeente Houten

Over de gemeente Houten

De gemeente Houten ligt in de provincie Utrecht. Houten heeft een inwonersaantal van ruim 48.000 inwoners en is uniek om zijn stedenbouwkundige structuur en speciale aandacht voor fietsers en voetgangers. Daarnaast staat de gemeente bekend om het waarborgen van archeologische opgravingen, historische gebouwen en de oude dorpskern ‘het Oude Dorp’ tussen de nieuwbouw.

Ontstaan

De gemeente Houten is in 1962 ontstaan uit de dorpen Houten, ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Aan het begin van de jaren zeven bestond de gemeente nog uit 4.000 inwoners, in de jaren negentig groeide dit snel naar 30.000 inwoners. De wijk- en gebiedsnamen verwijzen naar de historische indeling en landgoederen van de gemeente Houten.

Wat Houten te bieden heeft

De gemeente Houten beschikt over drie centra met winkels en uitgaansgelegenheden: Het Oude Dorp, Het Rond en Castellum. Zowel in Het Rond als in Castellum is er een treinstation gevestigd. Daarnaast is Houten in 2008 uitgeroepen tot fietsstad van Nederland. De gemeente is bezaaid met ruime, rode fietspaden waarop fietsers veilig kunnen rijden. Daarnaast is elke wijk in Houten slechts via één punt bereikbaar. Hierdoor rijdt er in woonwijken alleen bestemmingsverkeer en geldt er een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.
Er staan meerdere bedrijventerreinen in de gemeente: De Meerpaal, De Schaft, De Koppeling, Doornkade en Rondeel. Daarnaast heeft Houten veel mogelijkheden op het gebied van sport. Er kunnen vele sporten beoefend worden, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd, en zowel binnen als buiten. Ook is er veel mogelijkheid tot recreatie. Houten beschikt over veel groen en water. Niet alleen zijn er veel speeltuinen en recreatieparken aanwezig, ook is het mogelijk om bijvoorbeeld te fietsen of wandelen langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Houten op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is het gemeentehuis van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.30 en 16.00 op 030-6392611. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeentehuis@houten.nl of het contactformulier invullen.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Onderdoor 25 in Houten. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 30, 3990 DA Houten.
De gemeente werkt in principe alleen op afspraak. U maakt een afspraak via de website. Enkele zaken kunt u ook zonder afspraken regelen, zoals het afhalen van uw reisdocumenten of rijbewijs.

Openingstijden Gemeente Houten klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Houten

Telefoonnummer Gemeente Houten klantenservice

Telefoonnummer
030 - 63 92 611
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Houten klantenservice

Onderdoor 25
Houten

E-mailadres Gemeente Houten klantenservice

Gemeente Houten opzeggen

Gemeente Houten direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente houten.

Gemeente Houten ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie