Gemeente Hulst

 klantenservice

Over de gemeente Hulst

De gemeente Hulst is gelegen in de provincie Zeeland. Hulst beslaat sinds een herindeling in 2003 het hele oostelijke gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen. De vestingstad Hulst is centraal gelegen in de gemeente. De vestingstad is een van de best bewaarde vestingsteden van het land en heeft een onmiskenbaar Bourgondisch karakter. Naast de vestingstad bestaat de gemeente Hulst uit veertien andere dorpskernen: Clinge, Graauw, Heikant, Hengstdijk, Kapellebrug, Kloosterzande, Kuitaart, Lamswaarde, Nieuw-Namen, Ossenisse, Sint Jansteen, Terhole, Vogelwaarde en Walsoorden. De gemeente heeft meer dan 27.000 inwoners.

Ontstaan

De gemeente Hulst is ontstaan uit verschillende gemeentelijke herindelingen in Zeeuws-Vlaanderen. In 1962 moesten Vogelwaarde, Hontenissen, Clinge, Sint Jansteen en Graauw en Langendam een deel van hun gemeente aan Hulst afstaan. Hulst had namelijk grond nodig voor nieuwbouw. In 1970 is er een gemeentelijke herindeling in Zeeuws-Vlaanderen, waarbij Hulst als een van de acht gemeenten overbleef. In 2003 blijft Hulst bij een nieuwe herindeling samen met nog twee andere gemeenten over.
Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. De omwalling van deze vestingstad is volgens het Oud-Nederlands Stelsel gedaan. Oorspronkelijk lagen er vijf ravelijnen in de vestinggracht en daarnaast omringen negen bolwerken de stad. Sinds de vestingwet van 1874 zijn er veel steden van hun vestingwerken beroofd. Aan het begin van de twintigste eeuw zou dit ook het geval zijn in Hulst, maar door vele protesten bleven de vestingwerken intact.

Wat Hulst te bieden heeft

De vestingstad Hulst heeft een grote historische waarde. U kunt de kilometerslange stadswallen bekijken of de vier stadspoorten bezichtigen. Daarnaast zijn de winkels in de vestingstad zeven dagen per week open en op maandag is het marktdag.
De gemeente Hulst ligt in het lang van Reynaert de Vos; het verhaal van Reynaert de Vos is een belangrijk werk in de West-Europese literatuur.
Hulst heeft een onmiskenbaar Bourgondisch karakter; dit is onder meer terug te vinden in de horeca in de gemeente.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Hulst op verschillende manieren bereiken. De gemeente is op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bereikbaar via 140114. U kunt ook een e-mail sturen naar info@gemeentehulst.nl
Het is ook mogelijk om een Whatsapp te sturen naar 06-13323399. Het is niet mogelijk om te smsen of bellen naar dit nummer. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 49, 4560 AA Hulst. Het stadhuis is gevestigd aan de Grote Markt 21 in Hulst. De gemeentewinkel is aan de Grote Markt 24 gevestigd.

Contact met Gemeente Hulst

Openingstijden Gemeente Hulst klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Hulst klantenservice

Contact met Gemeente HulstNummer
Algemeen14 0114

Overige contactmogelijkheden Gemeente Hulst klantenservice

Gemeente Hulst opzeggen

Gemeente Hulst direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente hulst.

Gemeente Hulst ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Hulst? Laat ons je ervaring met Gemeente Hulst weten!
Beoordeel Gemeente Hulst

Adres Gemeente Hulst klantenservice

Grote Markt 24
Hulst

Laat ons je ervaring met de Gemeente Hulst klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Hulst klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Hulst Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Hulst klantenservice?