Gemeente Hulst

Over de gemeente Hulst

De gemeente Hulst is gelegen in de provincie Zeeland. Hulst beslaat sinds een herindeling in 2003 het hele oostelijke gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen. De vestingstad Hulst is centraal gelegen in de gemeente. De vestingstad is een van de best bewaarde vestingsteden van het land en heeft een onmiskenbaar Bourgondisch karakter. Naast de vestingstad bestaat de gemeente Hulst uit veertien andere dorpskernen: Clinge, Graauw, Heikant, Hengstdijk, Kapellebrug, Kloosterzande, Kuitaart, Lamswaarde, Nieuw-Namen, Ossenisse, Sint Jansteen, Terhole, Vogelwaarde en Walsoorden. De gemeente heeft meer dan 27.000 inwoners.

Ontstaan

De gemeente Hulst is ontstaan uit verschillende gemeentelijke herindelingen in Zeeuws-Vlaanderen. In 1962 moesten Vogelwaarde, Hontenissen, Clinge, Sint Jansteen en Graauw en Langendam een deel van hun gemeente aan Hulst afstaan. Hulst had namelijk grond nodig voor nieuwbouw. In 1970 is er een gemeentelijke herindeling in Zeeuws-Vlaanderen, waarbij Hulst als een van de acht gemeenten overbleef. In 2003 blijft Hulst bij een nieuwe herindeling samen met nog twee andere gemeenten over.
Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. De omwalling van deze vestingstad is volgens het Oud-Nederlands Stelsel gedaan. Oorspronkelijk lagen er vijf ravelijnen in de vestinggracht en daarnaast omringen negen bolwerken de stad. Sinds de vestingwet van 1874 zijn er veel steden van hun vestingwerken beroofd. Aan het begin van de twintigste eeuw zou dit ook het geval zijn in Hulst, maar door vele protesten bleven de vestingwerken intact.

Wat Hulst te bieden heeft

De vestingstad Hulst heeft een grote historische waarde. U kunt de kilometerslange stadswallen bekijken of de vier stadspoorten bezichtigen. Daarnaast zijn de winkels in de vestingstad zeven dagen per week open en op maandag is het marktdag.
De gemeente Hulst ligt in het lang van Reynaert de Vos; het verhaal van Reynaert de Vos is een belangrijk werk in de West-Europese literatuur.
Hulst heeft een onmiskenbaar Bourgondisch karakter; dit is onder meer terug te vinden in de horeca in de gemeente.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Hulst op verschillende manieren bereiken. De gemeente is op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bereikbaar via 140114. U kunt ook een e-mail sturen naar info@gemeentehulst.nl
Het is ook mogelijk om een Whatsapp te sturen naar 06-13323399. Het is niet mogelijk om te smsen of bellen naar dit nummer. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 49, 4560 AA Hulst. Het stadhuis is gevestigd aan de Grote Markt 21 in Hulst. De gemeentewinkel is aan de Grote Markt 24 gevestigd.

Openingstijden Gemeente Hulst klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
09:00 -16:00
Dinsdag
09:00 -16:00
Woensdag
09:00 -20:00
Donderdag
09:00 -16:00
Vrijdag
09:00 -16:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Hulst

Telefoonnummer Gemeente Hulst klantenservice

Telefoonnummer
14 0114
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Hulst klantenservice

Grote Markt 24
Hulst

E-mailadres Gemeente Hulst klantenservice

Gemeente Hulst opzeggen

Gemeente Hulst direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente hulst.

Gemeente Hulst ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie