Gemeente Kampen

Over de gemeente Kampen

De gemeente Kampen is gelegen in de provincie Overijssel. De grootste stad in de gemeente is Kampen, een oude Hanzestad aan de IJssel. De gemeente heeft ruim 51.000 inwoners.
Op 1 januari 2001 werd de gemeente IJsselmuiden bij de gemeente Kampen gevoegd. De kernen van de gemeente zijn op dit moment: Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum, ’s-Heerenbroek, Zalk, Kamperveen en Mastenbroek.

Ontstaan

Kampen wordt aan het begin van de dertiende eeuw voor het eerst genoemd in de naslagwerken. Kampen was in die tijd een belangrijke stad en beschikte over een grote vloot schepen. De stad groeide snel uit van een nederzetting tot een welvarende handelsstad. Door de verzanding van de IJssel kwam er een einde aan de handel in Kampen. Vanaf de negentiende eeuw werd de tabaksindustrie belangrijk in Kampen, net als de productie van pannen en andere keukengerei.

Wat Kampen te bieden heeft

Kampen beschikt over twee treinstations: station Kampen en Kampen Zuid. Beide stations zijn gelegen aan de Hanzelijn. Daarnaast rijden er ook verschillende buslijnen door de gemeente Kampen.
De gemeente heeft een grote historische waarde. De stad Kampen beschikt nog over de oude stadsmuur met onder meer de Koornmarktspoort, de Cellebroederpoort en de Broederpoort. Daarnaast zijn ook de Bovenkerk en de St. Nicolaaskerk het bezichtigen waard.
Door de gehele binnenstad van Kampen zijn vele muurschilderingen te vinden, die verwijzen naar oude winkeltjes.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Kampen. Het is mogelijk om digitaal of telefonisch contact op te nemen met het Klant Contact Centrum. Het telefoonnummer hiervan is 14038. Het Klant Contact Centrum is van maandag tot en met donderdag geopend van 8.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 16.00 uur. Ook kunt u uw vragen stellen via Twitter of Facebook stellen; het Contact Centrum reageert op uw vragen tijdens de openingstijden.
Daarnaast kunt u een e-mail sturen naar info@kampen.nl of het contactformulier op de website van de gemeente invullen. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 5009, 8260 GA Kampen.
Tot aan april 2016 is het nog mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen bij het gemeentehuis. Vanaf april 2016 is het nodig om een afspraak te maken wanneer u naar een loket wilt.
Het gemeentehuis is gevestigd aan het Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen.

Openingstijden Gemeente Kampen klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Kampen

Telefoonnummer Gemeente Kampen klantenservice

Telefoonnummer
14 038
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Kampen klantenservice

Burgemeester Berghuisplein 1, 8261 DD
Kampen

E-mailadres Gemeente Kampen klantenservice

E-mailadres

Gemeente Kampen opzeggen

Gemeente Kampen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente kampen.

Gemeente Kampen ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie