Gemeente Laarbeek

Over de gemeente Laarbeek

De gemeente Laarbeek is gelegen in de provincie Noord-Brabant. De gemeente ligt in het natuurgebied Biezen en Milschot en is op 1 januari 1997 ontstaan uit een fusie tussen drie andere gemeenten. Op dit moment bevinden er zich vier dorpskernen in de gemeente: Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Daarnaast liggen er ook verschillende buurtschappen in de gemeente.
De naam Laarbeek is gekozen uit de inzendingen van de inwoners van de voormalige gemeenten. Laarbeek is een samenvoeging van de termen ‘Laar’ (Het Laar vormt het centrum van de gemeente) en ‘beek’. Beek verwijs naar de verschillende beken die door de gemeente heen lopen.

Wat Laarbeek te bieden heeft

De gemeente Laarbeek bestaat uit vier dorpskernen. Deze kernen hebben ieder hun eigen bezienswaardigheden. In Aarle-Rixtel is het kasteel Croy een aanrader, net als de Waterstaatskerk, de Mariakapel, het Hagelkruis en de Koninklijke Klokkengieterij Petit & Fritsen. Het dorp Lieshout is vooral bekend door de bierbrouwerij Bavaria. Beek en Donk beschikt over de Muziektuin. Dit is een mooi park met een eiland middenin in vijver. Op het eiland bevindt zich een grote muziekkiosk. Mariahout is bekend om haar openluchttheater en de Lourdesgrot.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Laarbeek. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar via 0492-469700. De openingstijden van het gemeentehuis zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.30 uur. Op woensdag kunt u ook nog van 14.00 -17.00 uur en van 18.00 tot 19.30 terecht bij burgerzaken.
U kunt alleen op afspraak terecht in het gemeentehuis. U kunt telefonisch of online een afspraak maken. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Koppelstraat 37 in Beek en Donk.
Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@laarbeek.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk.

Openingstijden Gemeente Laarbeek klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Laarbeek

Telefoonnummer Gemeente Laarbeek klantenservice

Telefoonnummer
0492 - 469 700
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Laarbeek klantenservice

Koppelstraat 37
Beek en Donk

E-mailadres Gemeente Laarbeek klantenservice

Gemeente Laarbeek opzeggen

Gemeente Laarbeek direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente laarbeek.

Gemeente Laarbeek ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie