Gemeente Lansingerland

Over de gemeente Lansingerland

De gemeente Lansingerland is gelegen in de provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 57.000 inwoners. Lansingerland is een vrij nieuwe gemeente en pas ontstaan in 2007 uit een fusie tussen de gemeenten Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Dit zijn ook vandaag de dag nog de drie kernen van de huidige gemeente.

Ontstaan

De gemeente Lansingerland is zoals eerder genoemd in 2007 ontstaan uit een fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. De voormalige gemeenten staan vooral bekend als dorpen met een geschiedenis in de groente- en fruitteelt en glastuinbouw.

Wat Lansingerland te bieden heeft

Een bezienswaardigheid in de gemeente is het Annie M.G. Schmidtpark tussen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Het park heeft een omvang van ongeveer zestig hectare en is in drie delen opgesplitst. Ieder deel heeft een eigen karakter. Er zijn fiets- en wandelpaden, sportvoorzieningen, speeltuinen, een gedenkbos en een evenemententerrein. Ook is er genoeg te doen voor de jongeren. Daarnaast ligt het zwembad De Windas in het midden van het park.
De Rottemeren is een natuur- en recreatiegebied vlakbij Bleiswijk. In dit gebied zijn diverse fiets- en wandelpaden en er liggen diverse restaurants en andere recreatiemogelijkheden in de Rottemeren te vinden, waaronder een sauna en een klimberg.

Contactgegevens

De gemeente Lansingerland is op verschillende manieren te bereiken. U kunt telefonisch contact opnemen via 14010. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur. U kunt ook het contactformulier op de website invullen of langsgaan bij de gemeente. Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Het maken van een afspraak kan online via de website. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Het servicepunt van de gemeente is gevestigd aan de Dorpsstraat 7 in Bleiswijk.

Openingstijden Gemeente Lansingerland klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Lansingerland

Telefoonnummer Gemeente Lansingerland klantenservice

Telefoonnummer
14 010
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Lansingerland klantenservice

Tobias Asserlaan 1
Bergschenhoek

E-mailadres Gemeente Lansingerland klantenservice

Gemeente Lansingerland opzeggen

Gemeente Lansingerland direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente lansingerland.

Gemeente Lansingerland ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie