Gemeente Lisse

Over de gemeente Lisse

De gemeente Lisse is gelegen in de provincie Zuid-Holland. De gemeente telt ruim 22.000 inwoners.

Ontstaan

De gemeente Lisse heeft een lange en rijke geschiedenis. Aan het eind van de twaalfde eeuw werd de naam voor het eerst officieel genoemd. Lisse was nog een klein dorp in de middeleeuwen, maar groeide door het ontstaan van de bloembollencultuur. De grond in de omgeving van Lisse bleek uitermate geschikt voor de bloembollenteelt. Deze teelt bracht handel en welvaart met zich mee. Vandaag de dag worden de bloembollen wereldwijd geëxporteerd.

Wat Lisse te bieden heeft

Lisse wordt ook wel gezien als het bloemendorp van Nederland. De Keukenhof is een wereldberoemde attractie in de gemeente. De Keukenhof is het grootste bloemenpark ter wereld en is in het voorjaar geopend. U kunt in dit park meer dan 7 miljoen bolbloemen bekijken. De bolbloemen zijn omgevormd tot prachtige bloemenmozaïeken.
De Keukenhoftuin zijn slechts negen weken per jaar geopend, maar het Kasteel Keukenhof is het hele jaar door toegankelijk. Wilt u meer informatie over de bloembollencultuur, neem dan een kijkje in het Museum de Zwarte Tulp.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Lisse. De gemeente is telefonisch bereikbaar op 140252. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@lisse.nl of het contactformulier op de website in te vullen. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 200, 2160 AE Lisse. U kunt ook via Twitter uw vragen stellen. Op uw vragen wordt van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 – 16.00 uur gereageerd.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Heereweg 254 in Lisse. De gemeentewinkel is van maandag tot en met woensdag geopend van 9.00 – 17.00 uur, op donderdag van 9.00 – 20.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 12.30 uur. De gemeentewinkel werkt volledig op afspraak. U kunt online een afspraak maken.

Openingstijden Gemeente Lisse klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Lisse

Telefoonnummer Gemeente Lisse klantenservice

Telefoonnummer
0252 - 433 222
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Lisse klantenservice

Heereweg 254
Lisse

E-mailadres Gemeente Lisse klantenservice

E-mailadres

Gemeente Lisse opzeggen

Gemeente Lisse direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente lisse.

Gemeente Lisse ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie