Gemeente Loon op Zand

Over de gemeente Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand is gelegen in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt bijna 23.000 inwoners en ligt bij de Loonse en Drunense Duinen. Er bevinden zich drie kernen in de gemeente: Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer.
Loon op Zand is de officiële kern van de gemeente. Dit karakteristieke Brabantse dorp is echter niet de grootste kern van de gemeente. Kaatsheuvel telt meer dan de helft van de inwoners van Loon op Zand. Dit dorp staat vooral bekend om attractiepark de Efteling. De Moer telt nog geen 1.000 inwoners en heeft een agrarisch karakter.

Wat Loon op Zand te bieden heeft

De gemeente Loon op Zand is voornamelijk bekend geworden door De Efteling. Dit attractiepark is gevestigd in Kaatsheuvel. In deze sprookjesachtige wereld is er niet enkel toegang voor de dagjestoeristen, het is ook mogelijk om in het Efteling Hotel of vakantiepark Bosrijk te overnachten. Daarnaast heeft het park ook mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten.
Naast De Efteling beschikt de gemeente ook over andere bezienswaardigheden zoals Experience Island, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de Keukenboulevard en vele monumenten.
Ook op recreatief gebied zijn er veel mogelijkheden. De gemeente bevat campings, groepsaccommodaties, hotels, horeca, maneges en een speelboerderij.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Loon op Zand. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 0416-289111. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@loonopzand.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel.
Het gemeentehuis is gevestigd aan het Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 – 17.00 uur, op woensdagavond tot 19.30 uur en op vrijdag van 8.30 – 12.30 uur.
U dient wel een afspraak te maken wanneer u het gemeentehuis wilt bezoeken. Dit kan online of op het gemeentehuis.

Openingstijden Gemeente Loon op Zand klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Loon op Zand

Telefoonnummer Gemeente Loon op Zand klantenservice

Telefoonnummer
0416 - 289 111
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Loon op Zand klantenservice

Nieuwe Markt 5
Kaatsheuvel

E-mailadres Gemeente Loon op Zand klantenservice

E-mailadres

Gemeente Loon op Zand opzeggen

Gemeente Loon op Zand direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente loon op zand.

Gemeente Loon op Zand ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie