Gemeente Menaldumadeel

Over de gemeente Menaldumadeel

De gemeente Menaldumadeel is gelegen in de provincie Friesland. De gemeente telt ruim 13.000 inwoners. De gemeente bestaat uit dertien dorpen: Berltsum, Bitgum, Bitgummole, Blessum, Boksum, Deinum, Dronryp, Ingelum, Kleaster-Anjum, Marsum, Menaam, Ritsumasyl, Skingen, Slappeterp en Wier.

Ontstaan

Van oorsprong viel Menaldumadeel onder Franeker. Aan het begin van de vijftiende eeuw wordt Menaldumadeel voor het eerst genoemd. Sinds 2011 heet de gemeente Menaldumadeel eigenlijk Menameradiel. Dit is de Friese naam. De dorpen kregen in 2010 al hun Friese naam.

Wat Menaldumadeel bieden heeft

De gemeente Menaldumadeel is goed te verkennen op de fiets, wandelend of vanaf het water. Er lopen diverse fietsroutes door de gemeente heen. Het wandelpad De Achte bevindt zich bij Bitgum. De Boerepaden zijn historische voetpaden. U loopt hier door de weilanden en langs boerderijen en kunt zelf de lengte van uw tocht bepalen.
In Dronryp ligt het landhuis Schatzenburg. Dit landhuis is omringd door grachten, een park en het Van Beijmabos. De tuin is alleen tijdens de Nationale Monumentendag te bezichtigen, maar zeker de moeite waard.
In de gemeente staan er nog enkele molens. In Dronryp, Menaam, Marsum en Deinum zijn de molens te vinden. De molens zijn twee keer per jaar te bezichtigen. Tijdens de Open Monumentendag zijn ze in bedrijf en op de Nationale Molendag in mei zijn ze ook te bekijken.
Het Poptaslot in Marsum is een andere bezienswaardigheid in de gemeente. Dit slot stamt uit de middeleeuwen en wordt ook wel Heringa State genoemd.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Menaldumadeel. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 0518-452900. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@menameradiel.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 3, 9036 ZW Menaam.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Dyksterbuorren 16 in Menaam. Het gemeentekantoor is op werkdagen geopend van 9.00 – 12.00 uur.

Openingstijden Gemeente Menaldumadeel klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
09:00 -12:00
Dinsdag
09:00 -12:00
Woensdag
09:00 -18:00
Donderdag
09:00 -12:00
Vrijdag
09:00 -12:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Menaldumadeel

Telefoonnummer Gemeente Menaldumadeel klantenservice

Telefoonnummer
0518 - 45 29 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Menaldumadeel klantenservice

Dyksterbuorren 16
Menaam

E-mailadres Gemeente Menaldumadeel klantenservice

Gemeente Menaldumadeel opzeggen

Gemeente Menaldumadeel direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente menaldumadeel.

Gemeente Menaldumadeel ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie