Gemeente Hoorn

Over de Gemeente Hoorn

De Gemeente Hoorn ligt in Noord-Holland, niet ver van Amsterdam en Schiphol. De stad is goed bereikbaar en ligt aan het Markermeer. De gemeente Hoorn heeft meer dan zeventigduizend inwoners en is de grootste gemeente in West-Friesland.
Hoorn behoort tot de grote monumentensteden van Nederland. De stad heeft een rijke historie en deze is terug te vinden in de vele monumenten en archeologische vindplaatsen.

Wonen in Hoorn

De stad beschikt over verschillende culturele voorzieningen, waaronder de schouwburg ‘Het Park’ aan het Markermeer. Ook is er op sportief gebied van alles te beleven, met onder meer de overdekte kunstijsbaan ‘De Westfries’. De onderwijsvoorzieningen zijn ook goed geregeld in de gemeente Hoorn.
Het centrum van Hoorn ligt aan het Hoornsche Hop. Na de Tweede Wereldoorlog is pas Hoorn-Noord gebouwd en in de jaren zestig is de Grote Waal aangelegd. In de jaren zeventig en tachtig ontwikkelden Risdam-Zuid en Risdam-Noord zich, gevolgd door de Kersenboogerd. De nieuwste woonwijken zijn de Bangert en de Oosterpolder.

Toerisme

Hoorn is een gewilde stad voor toeristen en dagjesmensen. Hoorn is niet alleen een winkelstad, maar wordt ook gekenmerkt door de levendige haven en het Oostereiland.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de Gemeente Hoorn. Het stadhuis is op werkdagen van 8.30 – 17.00 telefonisch bereikbaar op 0229-252200. Ook kunt u een e-mail sturen naar gemeente@hoorn.nl.
Het bezoekadres van het Stadhuis is de Nieuwe Steen 1 in Hoorn. Briefpost adresseert u aan Postbus 603, 1620 AR Hoorn.
Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is het stadhuis geopend van 8.00 – 17.00 uur. Op donderdag is de openingstijd van 8.00 – 20.00 uur. Voor algemene vragen of het afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen hoeft u geen afspraak te maken. Voor alle overige producten en diensten dient u wel van tevoren een afspraak te maken.

Openingstijden Gemeente Hoorn klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Hoorn

Telefoonnummer Gemeente Hoorn klantenservice

Telefoonnummer
0229 - 252 200
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Hoorn klantenservice

Nieuwe Steen 1
Hoorn

E-mailadres Gemeente Hoorn klantenservice

E-mailadres

Gemeente Hoorn opzeggen

Gemeente Hoorn direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente hoorn.

Gemeente Hoorn ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie