Gemeente Katwijk

 klantenservice

Over de gemeente Katwijk

De gemeente Katwijk is een kustplaats gelegen in de provincie Zuid-Holland. Het is de grootste gemeente in de Duin- en Bollenstreek. De gemeente bestaat uit meer dan 64.000 inwoners.

Ontstaan

De huidige gemeente Katwijk is op 1 januari 2006 ontstaan uit een samenvoeging van de voormalige gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.
Vandaag de dag bestaat de gemeente Katwijk uit één stad (Katwijk), maar de gemeente beschikt wel over verschillende kernen. Katwijk aan Zee en Katwijk aan den Rijn waren vroeger verschillende plaatsen, maar zijn door de tijd heen aan elkaar gegroeid. Naast deze twee kernen maken ook Rijnsburg, Katwijk-Noord en Valkenburg deel uit van de stad en gemeente Katwijk.
Katwijk is van oorsprong ontstaan aan de monding van de Oude Rijn tijdens de tijd van het Romeinse Rijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een deel van de bebouwing in Katwijk aan Zee verwoest. Het verwoeste deel is na de oorlog vernieuwd naar de huidige bebouwing.

Wat Katwijk te bieden heeft

Katwijk is de grootste stad in Nederland zonder eigen treinverbinding. De gemeente beschikt alleen over meerdere buslijnen.
Op recreatief gebied is het Katwijkse strand bekend, net als De Vuurbaak. De Vuurbaak is het op een na oudste vuurtorengebouw van Nederland en is aan het begin van de zeventiende eeuw gebouwd. Andere toeristische trekpleisters in de gemeente zijn het Katwijks Museum, de Andreaskerk en de Nieuwe Kerk. De Nieuwe Kerk is de grootste protestantse kerk van Nederland.
De stoomtrein Valkenburgse Meer en het Nationaal Smalspoormuseum zijn ook toeristische plekken. Daarnaast wordt op het Vliegkamp Valkenburg de bekende musical ‘Soldaat van Oranje’ opgevoerd.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Katwijk. Telefonisch bereikt u het gemeentehuis via 071-4065020. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur. Daarnaast kunt u ook het contactformulier op de website invullen of een e-mail sturen naar info@katwijk.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 589, 2220 AN Katwijk.
Het gemeentehuis is gevestigd in Katwijk aan den Rijn aan de Koningin Julianalaan 3. U dient een afspraak te maken voordat u het gemeentehuis bezoekt. Het gemeentehuis is geopend van 8.00 – 17.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Op donderdag is het gemeentehuis ook geopend van 17.00 – 20.00 uur. Voor het afhalen van een paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs hoeft u geen afspraak te maken.

Contact met Gemeente Katwijk

Openingstijden Gemeente Katwijk klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:00 -17:00
Dinsdag
08:00 -17:00
Woensdag
08:00 -17:00
Donderdag
08:00 -17:00
Vrijdag
08:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Katwijk klantenservice

Contact met Gemeente KatwijkNummer
Algemeen071 - 406 50 00

Overige contactmogelijkheden Gemeente Katwijk klantenservice

Gemeente Katwijk opzeggen

Gemeente Katwijk direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente katwijk.

Gemeente Katwijk ervaringen

1 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Katwijk? Laat ons je ervaring met Gemeente Katwijk weten!
Beoordeel Gemeente Katwijk

Adres Gemeente Katwijk klantenservice

Koningin Julianalaan 3
Katwijk (ZH)
Rapportcijfer Gemeente Katwijk klantenservice: 10

Rapportcijfer is gebaseerd op 1 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Gemeente Katwijk klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Gemeente Katwijk klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Katwijk Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Katwijk klantenservice?

1 reviews over “Gemeente Katwijk”

 1. Rapportcijfer: 10

  Bij deze willen wij u, gemeente Katwijk aan Zee hartelijk danken voor het feit dat jullie de strandrolstoelen zo netjes verzorgd voor ons klaar hebben gezet. Wij hebben een heerlijke dag gehad en kijken er op terug als een dag met een gouden randje. Eén gast was al 20 jaar niet meer de zee in geweest, en daar doen we het allemaal voor! 1000 x DANK !

  Ik zal Katwijk aan Zee zeker aanbevelen aan de overige zonnebloem verenigingen in mijn regio.

  Met vriendelijke groeten Ellie Doornenbal.
  De Zonnebloem Vathorst.