Gemeente Landgraaf

Over de gemeente Landgraaf

De gemeente Landgraaf is gelegen in het zuiden van Limburg. De gemeente telt ruim 37.000 inwoners en ligt in de Oostelijke Mijnstreek.
De gemeente bestaat formeel gezien uit één kern, namelijk Landgraaf. Feitelijk bestaat de gemeente nog steeds uit verschillende kernen: Rimburg, Schaesberg, Nieuwenhagen en Waubach.

Ontstaan

De gemeente Landgraaf is in 1982 ontstaan uit een fusie tussen de vroegere gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms. Sinds 1986 wordt Landgraaf ook als plaatsnaam gebruikt, omdat de kernen aan elkaar zijn gegroeid.

Wat Landgraaf te bieden heeft

SnowWorld is een van de bekendste attracties van Landgraaf. SnowWorld is ’s werelds grootste overdekte wintersportresort. Daarnaast zijn ook de wereldtuinen van Mondo Verde zeer bekend. Dit is een uniek themapark waar wereldtuinen zijn gecombineerd met attracties voor kinderen. Andere bezienswaardigheden in de gemeente zijn Slot Schaesberg, het Artland kasteel Strijthagen en de langste openluchttrap van Nederland op de Wilhelminaberg. De trap is 508 treden lang en bovenop de berg is een uitzichtplatform geïnstalleerd.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Landgraaf op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 14045. Het telefoonnummer is bereikbaar tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is dit centrum alleen op afspraak geopend van 8.30 – 12.30 uur en 13.30-16.30 uur. Op donderdag is het centrum ook geopend van 16.30 – 19.00 uur. Op woensdag is er vrije inloop van 8.30 – 12.30 uur en 13.30 – 16.30 uur.
Het gemeentehuis is gevestigd aan het Emile Erensplein 55 in Landgraaf. Het is daarnaast ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@landgraaf.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf.
Voor afspraken met de burgemeester, wethouders of specifieke ambtenaren van de gemeente kunt u terecht in het raadhuis. Het raadhuis is gevestigd aan het Raadhuisplein 1 in Landgraaf.

Openingstijden Gemeente Landgraaf klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Landgraaf

Telefoonnummer Gemeente Landgraaf klantenservice

Telefoonnummer
14 045
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Landgraaf klantenservice

Raadhuisplein 1
Landgraaf

Gemeente Landgraaf opzeggen

Gemeente Landgraaf direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente landgraaf.

Gemeente Landgraaf ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie