Rijkswaterstaat

 klantenservice

Over Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is het uitvoerende agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Nederland. Zij waren tot 2010 Verkeer en Waterstaat. De organisatie beheert en ontwikkelt in opdracht van het ministerie van infrastructuur en milieu de nationale netwerken van hoofdvaarwegen, hoofdwatersystemen en hoofdwegen. Als hoofdtaak zorgt de Rijkswaterstaat voor vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, het verbeteren van het systeem van vaarwegen en de bescherming tegen overstromingen. Het gaat om een balans tussen de belangen: economie, milieu, woongenot. Dit probeert Rijkswaterstaat te bereiken door burgers bij de inrichting van hun leefomgeving te betrekken en door samen te werken met bijvoorbeeld waterschappen, gemeenten, bedrijven en kennisinstituten. De Rijkswaterstaat telt momenteel 9000 medewerkers en is opgebouwd door middel van een centrale organisatie.

RWS-loket

Bij het Rijkswaterstaat-loket kunnen vergunningen worden aangevraagd of meldingen worden gedaan. Ook kunnen via het loket van de Rijkswaterstaat een OV Minder Hinder-pas worden aangevraagd, een schadeformulier worden ingevuld of een aanmelding worden gedaan voor een digitaal klantenpanel. Rijkswaterstaat verleent vergunningen en ontheffingen aan bedrijven, particulieren, andere overheden of instanties. Deze vergunningen hebben betrekking op de rijkswegen, rijksvaarwegen en rijkswateren.
Bij meldingen kan er gedacht worden aan een melding over schade. Het is mogelijk om de Rijkswaterstaat aansprakelijk te stellen als er schade aan een voertuig of vaartuig is ontstaan. Er zijn een aantal vereisten waaraan voldaan dient te worden. Allereerst dient de schade te zijn ontstaan op een Rijks(vaar)weg. Er dient een volledig ondertekend schadeformulier weggebruiker of schadeformulier scheepvaart ingevuld te worden. Tot slot moet de schade zijn vastgelegd met bijvoorbeeld een foto van de beschadiging(en) aan het voertuig, facturen of een politierapport.

Contact

De Rijkswaterstaat is gratis te bereiken op het nummer: 0800-8002 van maandag tot er met vrijdag van 07:00 uur tot 20:00 uur. Op zaterdag en zondag is de Rijkswaterstaat bereikbaar van 10:00 tot 18:30 uur. Dit geldt ook voor feestdagen. Het is naast bellen ook mogelijk om schriftelijk contact op te nemen met Rijkswaterstaat. Op de website staat een contactformulier waarin vragen gesteld kunnen worden. Indien het gaat om zakelijke vragen of opmerkingen over de werkwijze van de Rijkswaterstaat als opdrachtgever voor projecten en programma’s, dan dient er contact te worden opgenomen met Servicedesk Zakelijk. De Servicedesk Zakelijk helpt via een contactformulier die vermeld staat op de website van de Rijkswaterstaat.

Contact met Rijkswaterstaat

Openingstijden Rijkswaterstaat klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
06:00 -22:30
Dinsdag
06:00 -22:30
Woensdag
06:00 -22:30
Donderdag
06:00 -22:30
Vrijdag
06:00 -22:30
Zaterdag
06:00 -22:30
Zondag
06:00 -22:30

Telefoonnummers Rijkswaterstaat klantenservice

Contact met RijkswaterstaatNummer
Algemeen0800 - 8002

Overige contactmogelijkheden Rijkswaterstaat klantenservice

Rijkswaterstaat opzeggen

Rijkswaterstaat direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat ervaringen

1 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Rijkswaterstaat? Laat ons je ervaring met Rijkswaterstaat weten!
Beoordeel Rijkswaterstaat

Adres Rijkswaterstaat klantenservice

Griffioenlaan 2
Utrecht
Rapportcijfer Rijkswaterstaat klantenservice: 8

Rapportcijfer is gebaseerd op 1 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Rijkswaterstaat klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Rijkswaterstaat klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Rijkswaterstaat Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Rijkswaterstaat klantenservice?

1 reviews over “Rijkswaterstaat”

 1. Rapportcijfer: 8

  Goedemiddag,

  Waar kan ik informatie vinden over de maxiamele toegestane breedte van konvooien op de waterwegen?
  En eveneens de bemanning die aan boord moet zijn in zo’n geval.
  Het konvooi zou bestaan uit 2 schepen van 120m lang bij 11m50 breed.
  Dus 23 meter breedte in totaal.

  Mocht deze vraag niet op deze plek gesteld kunnen worden, kunt u mij dan een e-mail adres geven van die persoon die mij het antwoord zal kunnen geven?

  Met vriendelijke groet,

  Nathalie Lefèvre-van Gils