Jeep

Over Jeep

Jeep is een Amerikaans automerk. Het merk maakt vandaag de dag onderdeel uit van Fiat, maar startte in de jaren veertig vanuit het Amerikaanse Willys. Jeep is ontstaan als product van de dreiging van de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis

De US Army gaf aan het begin van de jaren veertig de opdracht voor de ontwikkeling van een licht verkenningsvoertuig met vierwielaandrijving met het oog op de Tweede Wereldoorlog. In 1941 kwam Willys met het beste ontwerp. Zijn ontwerp kreeg de naam Jeep en werd in de oorlog veelvuldig geproduceerd en gebruikt.

Na de oorlog bleven de auto’s in gebruik en ontwikkelde Willys ook andere modellen. Zo deed de pickup-truck in de jaren vijftig zijn intrede. Deze truck had veel weg van een Jeep, maar was door zijn grote laadvermogen ideaal voor agrarisch gebruik. In 1953 werd Willys overgenomen door Kaiser-Fraiser.

Producten en identiteit

Jeep produceert vandaag de dag nog terreinwagens en SUV’s. Enkele modellen van het automerk zijn: Renegade, Cherokee en Wrangler. Het meest kenmerkende punt voor de modellen van Jeep is de vierwielaandrijving.

De slogan van Jeep is ‘Go anywhere, do anything’. Deze slogan geeft de identiteit van Jeep weer en laat zien dat het automerk voor vrijheid staat. Dit is niet alleen het geval vanwege haar inbreng in de oorlog, maar ook vanwege haar vierwielaandrijving. De vierwielaandrijving zorgt er voor dat een Jeep-gebruiker onder verschillende weersomstandigheden en op verschillende terreinen veilig de weg op kan.

Contactgegevens

U kunt telefonisch contact opnemen met Jeep via 0800-04265337. Ook is het mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen of een vraag te stellen via de chatfunctie op diezelfde website. Jeep beschikt ook over een eigen app: I am Jeep mobile. U kunt ook de contactgegevens van de dealers en –werkplaatsen vinden op de website.

Openingstijden Jeep klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Jeep

Telefoonnummer Jeep klantenservice

Telefoonnummer
00800 - 042 65 337
Belkosten
gratis

Adres Jeep klantenservice

Singaporestraat 100
Lijnden

Jeep opzeggen

Jeep direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/jeep.

Jeep ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie