Staatsloterij

 klantenservice

Over de Staatsloterij

De Nederlandse Staatsloterij (voluit: de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij) is een stichting die staat voor het betrouwbaar, betrokken en toonaangevend aanbieden van kansspelen in Nederland. Wat de organisatie uniek maakt, is de sinds 1726 georganiseerde Staatsloterij: al bijna drie eeuwen lang de populairste loterij van Nederland, die twaalf maal per jaar wordt georganiseerd op de 10e van de maand. Daarnaast organiseert de Nederlandse Staatsloterij de Koningsdag-, de Oranje-, de Geluks- en de Oudejaarstrekking en de wekelijkse loterij het Miljoenenspel.

Geschiedenis

De historie van de Nederlandse Staatsloterij gaat terug naar 1726. In dat jaar werd de ‘Generaliteitsloterij’ opgericht door de toenmalige bestuurders van De Zeven Provinciën (het Koninkrijk der Nederlanden bestond toen nog niet). De doelstelling was om extra fondsen te werven en tegelijkertijd de wildgroei aan kleine, provinciale en illegale loterijen te stoppen. Daarmee had de organisatie ook een taak het kansspelveld te reguleren. De eerste trekking vond in 1726 plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Voor deze eerste trekking werden 120.000 loten verkocht. De trekking duurde vele dagen, want niet alleen de prijzen moesten worden getrokken maar ook alle ‘nieten’ om fraude uit te sluiten. Voor de prijswinnaar was het de moeite van het wachten waard. Hij won het voor die tijd enorme bedrag van 30.000 guldens. De eeuw daarna wijzigde de naam van de loterij regelmatig, de laatste keer in 1848 toen de naam werd veranderd in ‘Nederlandse Staatsloterij’. De loterij kwam toen ook rechtstreeks te vallen onder de verantwoordelijkheid van de minister van Financiën.

Staatsloterij Klantenservice

De klantenservice van de Nederlandse Staatsloterij kunt u telefonisch bereiken, maar ook via de website. Zo kunt u eenvoudig antwoord krijgen op uw vragen. Het hoofdkantoor van de Nederlandse Staatsloterij is te vinden in Den Haag. Het is gevestigd in het centrum van de stad, tegenover Paleis Noordeinde. Het hoofdkantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur. Op de website kunt u via de rubriek veelgestelde vragen het antwoord krijgen dat u zoekt. Als het antwoord niet bij de veelgestelde vragen staan, kunt u via het contactformulier contact met hen opnemen. Ook kunt u bellen met de deskundige medewerkers van de Staatsloterij: 0800-0231303.  Zij zitten op werkdagen tussen 08.30 en 21.00 uur  voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Het postadres van de Nederlandse Staatsloterij is Postbus 818, 2700 AV  Zoetermeer. Het bezoekadres is Paleisstraat 5, 2514 JA Den Haag. Voor persvragen kunt u contact opnemen met David Selier, woordvoerder van de Nederlandse Staatsloterij, telefoonnummer 070-3021500. Per e-mail is de voorlichter te bereiken via het e-mailadres voorlichting@staatsloterij.com

Overige opties

De Nederlandse Staatsloterij is ook via Twitter en Facebook bereikbaar. Dit kan via  @Staatsloterij en @STL_webcare. Ook op Facebook vindt u de Nederlandse Staatsloterij. Met de app kunt u eenvoudig zien of u gewonnen hebt of online loten kopen. De speciale Staatsloterij app kunt u op de website downloaden voor zowel Android als iPhone.

Contact met Staatsloterij

Openingstijden Staatsloterij klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -21:00
Dinsdag
08:30 -21:00
Woensdag
08:30 -21:00
Donderdag
08:30 -21:00
Vrijdag
08:30 -21:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Staatsloterij klantenservice

Contact met StaatsloterijNummer
Algemeen0800 - 02 31 303

Overige contactmogelijkheden Staatsloterij klantenservice

Staatsloterij opzeggen

Staatsloterij direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/staatsloterij.

Staatsloterij ervaringen

4 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Staatsloterij? Laat ons je ervaring met Staatsloterij weten!
Beoordeel Staatsloterij

Adres Staatsloterij klantenservice

Paleisstraat 5
Den Haag
Rapportcijfer Staatsloterij klantenservice: 5

Rapportcijfer is gebaseerd op 4 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Staatsloterij klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Staatsloterij klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Staatsloterij Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Staatsloterij klantenservice?

4 reviews over “Staatsloterij”

  1. Rapportcijfer: 8

    Waarom worden we nu ook bij de staatsloterij verplicht om cookies te accepteren, wat een waardeloze actie. Zorg dan ook dat je deze kan weigeren.

  2. Rapportcijfer: 2

    tot nu toe waardeloos. Probeer contact te krijgen via contactformuler maar hier komt geen enkele reactie en die zgn chat is helemaal niks. Zwaar klantonvriendelijk en niet oplossingsgericht.