KFC

Over de KFC

Kentucky Fried Chicken, ook wel KFC genoemd, is een fastfoodketen dat kipproducten verkoopt. Het is een franchise firma, die is opgericht door Harland Sanders. In 1980 is de heer Sanders overleden, maar 30 jaar na dato is hij nog steeds onderdeel van het imago van het bedrijf. De eerste kipgerechten serveerde Sanders in 1930 in een tankstation. Destijds heette het restaurant Sanders court & Café. De eretitel Colonel Kentucky had de heer Sanders te danken aan zijn succesvolle formule en bijdrage aan het culinaire imago. De eerste Kentucky Fried Chicken (KFC) werd geopend in 1952. In de jaren 60 van de twintigste eeuw ging het snel en werden er 600 vestigingen in de VS geopend. Inmiddels is KFC onderdeel van YUM! Brand, samen met Pizza Hut en Taco Bell. Zij vormen samen het grootste fastfoodbedrijf ter wereld.

Gerechten

KFC staat bekend om zijn lekkere kip en grote assortiment. Binnen elke KFC is een kok aanwezig die een professionele training heeft gehad. Meerdere keren per week wordt de kip vers aangeleverd in de restaurants. De gerechten in de KFC restaurants worden gemarineerd, gepaneerd en gefrituurd. Er wordt geen gebruik gemaakt van voorgebakken kipnuggets uit de vriezer of uit de fabriek. De KFC zorgt dat de smaak van de kip optimaal is. Het oude recept ook wel ‘orginal recipe’ van Harland Sanders wordt nog steeds gebruikt. Daarnaast heeft de KFC ook nieuwe recepten ontwikkeld zoals Hot & Spicy, de gegrilde tortilla met Crispy Stripts en de Brazer. Het is mogelijk om bijgerechten te kiezen zoals coleslaw en maïs.

Ontwikkeling

De komende jaren is de KFC van plan om te gaan groeien in Nederland. Momenteel zijn er meer dan 16.000 Kentucky Fried Chicken restaurants in meer dan 100 landen. In Nederland staan ze nog aan het begin, maar daar komt verandering in. Het plan is om minimaal vijf restaurants per jaar te gaan openen. De KFC restaurants zullen worden geëxploiteerd door Franchise Partners. De afdeling development zoekt geschikte locaties om KFC restaurants te vestigen. Zij kijken daarbij voornamelijk naar de grondposities.

Contact

De KFC is te bereiken op 020 – 452 9304. Het hoofdkantoor van Kentucky Fried Chicken is gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Op de website van de KFC zijn tevens antwoorden te vinden op veel gestelde vragen. De openingstijden kunnen verschillen per filiaal. In het algemeen is de KFC geopend om 10 uur ’s-morgens tot 11 uur ‘s-avonds. In het weekend zijn de meeste filialen geopend tot 12 uur ‘s-avonds.

Openingstijden KFC klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
10:00 -23:00
Dinsdag
10:00 -23:00
Woensdag
10:00 -23:00
Donderdag
10:00 -23:00
Vrijdag
10:00 -23:00
Zaterdag
10:00 -23:00
Zondag
10:00 -23:00
KFC

Telefoonnummer KFC klantenservice

Telefoonnummer
020 - 452 9304
Belkosten
lokaal tarief Twitter: https://twitter.com/kfcnederland Facebook: https://www.facebook.com/KFC.Nederland Website: http://www.kfc.nl adres gegevens: verschilt per filiaal telefoonnummer: 020 - 452 9304. Wanneer bereikbaar: In het algemeen is de KFC geopend om 10 uur ’s-morgens tot 11 uur ‘s-avonds. In het weekend zijn de meeste filialen geopend tot 12 uur ‘s-avonds. Email: /

Adres KFC klantenservice

Stekkenbergweg 12
Amsterdam Zuid-Oost

E-mailadres KFC klantenservice

E-mailadres
onbekend

KFC opzeggen

KFC direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/kfc.

KFC ervaringen

4 ervaringen.

4 gedachten over “KFC”

  1. Ben in den-Bosch bij jullie geweest probeer een bestelling van jullie coupons te plaatsen wordt op een zeer vervelende manier door een medewerkster behandeld dit is dus de laatste keer dat ik iets bij KFC bestel

  2. Waarom laten wachten!

    Weet KFC Oosterhout en dan er name de vestigingsmanager wat een klant / gast is ? 4 klanten/gasten hebben minimaal 15 minuten staan wachten tot dat we werden aangesproken. Op de vraag of dit de werkwijze is was het wordt, maar je bent nu toch geholpen! Vervolgens bij thuiskomst bleek de helft van het bestelde maar in de tas te zitten!

  3. Zou KFC een tweede vestiging in Tilburg in overweging willen nemen. Hier in Tilburg Noord zijn nog enkele mooie winkellocaties beschikbaar op het onlangs volledig gemoderniseerde winkelcentrum Wagnerplein. Zelfs recht tegenover het sportcomplex Drieburght. Tilburg noord is een grote wijk en er wonen volgens mij erg veel KFC-liefhebbers, verder zit er op dit mooie winkelcentrum alleen een kleine lunchroom en opent er binnenkort een vestiging van Domino’s. In de hele wijk zelf zitten een paar frietzaken. Een KFC zou een mooie, fijne en vooral lekkere uitbreiding zijn.

    Hartelijk groeten,

    Lia van Deursen

Plaats een reactie