Universiteit Twente

 klantenservice

Over Universiteit Twente

De Universiteit Twente is ontstaan op 23 november 1961 onder de naam Technische Hogeschool Twente (THT). De THT begon met vier afdelingen: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Chemische Technologie en Algemene Wetenschappen. Pas in 1986 kreeg de THT haar huidige naam, Universiteit Twente. Deze naamsverandering kwam naar aanleiding van een wetsverandering waardoor alle HBO scholen de naam Hogeschool konden aannemen. Om verwarring over het onderwijs niveau te voorkomen werd tot de naamswijziging besloten. De Universiteit Twente is een researchuniversiteit met een focus op technische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor mens en maatschappij. Bij de Universiteit Twente hoort een grote Campus die woonruimte biedt aan 2125 studenten, er zijn 39 sportverenigingen te vinden bij de campus en 18 cultuurverenigingen. De Universiteit Twente investeert flink in de meerwaarde van de campus als fysieke leeromgeving met bijvoorbeeld de ‘Classroom of the Future’. Op de campus kunnen gasten met slimme technische toepassingen op afstand meewerken aan projecten of kan een gastspreker komen spreken.

Onderwijs

In 2015 studeerde er ruim 9500 duizend studenten aan de Universiteit Twente. Zij studeerden aan een van de 20 verschillende bacheloropleidingen of aan een van de 31 masteropleidingen. Deze opleidingen zijn ondergebracht bij vijf faculteiten. De faculteiten zijn: Construerende Technische Wetenschappen, Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica, Technische Natuurwetenschappen, Behavioural, Management & Social Sciences en Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie. De Universiteit Twente is sterk internationaal georiënteerd, ruim een derde van de studenten zijn internationale studenten. Ook is de Universiteit Twente partner van het Europese netwerk van innovatieve universiteiten, de meeste masteropleidingen worden dan ook aangeboden in het Engels. De Universiteit Twente werkt met het ‘Twents Onderwijsmodel (TOM)’. TOM staat voor projectonderwijs in thema’s, het onderwijs bestaat uit tijdvakken van 10 weken waarbij telkens één thema centraal staat.

Contact

De klantenservice van de Universiteit Twente is te bereiken op het telefoonnummer 053 489 9111 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00. Als u algemene vragen heeft over de Universiteit Twente dan kunt u ook mailen naar het e-mailadres info@utwente.nl. Bij vragen of opmerkingen over de website van Universiteit Twente of het aanleveren van nieuwsberichten kunt u mailen naar onlinemedia@utwente.nl. Vragen die te maken hebben met studiekeuze kunnen gesteld worden via het e-mailadres study@twente.nl of op kantooruren via het telefoonnummer 053 489 5489. Op de website vindt u een ‘telefoongids’ onder het kopje contact waar u alle contactgegevens van medewerkers van de verschillende faculteiten kunt vinden. Hier vindt u alle adresgegevens, bereikbaarheid en telefoonnummers van de medewerkers van de Universiteit Twente. Het bezoekersadres van de Universiteit Twente is Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede. Als u schriftelijk contact wilt met de Universiteit Twente kunt u schrijven naar Universiteit Twente, Postbus 217, 7500 AE Enschede.

Contact met Universiteit Twente

Openingstijden Universiteit Twente klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
00:00 -17:00

Telefoonnummers Universiteit Twente klantenservice

Contact met Universiteit TwenteNummer
Algemeen053 - 489 91 11

Overige contactmogelijkheden Universiteit Twente klantenservice

Universiteit Twente opzeggen

Universiteit Twente direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/universiteit twente.

Universiteit Twente ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Universiteit Twente? Laat ons je ervaring met Universiteit Twente weten!
Beoordeel Universiteit Twente

Adres Universiteit Twente klantenservice

Drienerlolaan 5
Enschede

Laat ons je ervaring met de Universiteit Twente klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Universiteit Twente klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Universiteit Twente Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Universiteit Twente klantenservice?