Universiteit van Amsterdam

 klantenservice

Over Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, de universiteit kent een lange geschiedenis. De Universiteit van Amsterdam is voortgekomen uit het in 1632 opgerichte Atheneaum Illustre. In 1815 werd Atheneaum Illustre wettelijk erkend als instelling van hoger onderwijs. In 1877 werd het Athenaeum omgevormd tot een gemeentelijke universiteit. In 1961 werd de rijksoverheid vrijwel volledig verantwoordelijk voor de financiering en kwam de benoeming van de hoogleraren bij een ander orgaan te liggen,
Pas in 1971 vond een naamsverandering plaats, de Gemeente Universiteit heette voortaan Universiteit van Amsterdam. De Universiteit van Amsterdam behoort inmiddels tot de grote algemene universiteiten in Europa met ruim 30.000 studenten en 5.000 medewerkers. Aan de Universiteit van Amsterdam studeren en werken mensen van meer dan 100 nationaliteiten.

Onderwijsaanbod

De Universiteit van Amsterdam heeft een breed aanbod van 60 bacheloropleidingen en 230 masterprogramma’s. De opleidingen van de Universiteit van Amsterdam zijn verdeeld over zeven faculteiten. Bij deze faculteiten vindt onderwijs en onderzoek plaats op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Verschillende bachelors en masters zijn uniek in Nederland, zoals ‘Future Planet Studies’ en ‘Medische informatiekunde’, en de masters ‘Brain and Cognitive Sciences’ en ‘Comparatieve neerlandistiek’.
Jaarlijks verschijnen er 10.000 wetenschappelijke publicaties van medewerkers van de Universiteit van Amsterdam. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek van de universiteit behoort op veel gebieden tot de internationale top.

Contact

De klantenservice van de Universiteit van Amsterdam is te bereiken op het telefoonnummer +31 (0)20 525 9111 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Het hoofdgebouw van de Universiteit van Amsterdam bevindt zich op Spui 21, 1012 WX in Amsterdam. Als u schriftelijk een vraag wilt stellen over de Universiteit van Amsterdam kunt u schrijven naar: Universiteit van Amsterdam, Postbus 19268,1000 GG, Amsterdam.
De Universiteit van Amsterdam heeft verschillende faculteiten, colleges en ‘graduate schools’. Deze zijn verspreid over een groot aantal locaties in Amsterdam. De belangrijkste adres- en contactgegevens van de Universiteit van
Amsterdam vindt u op website onder het kopje ‘organisatiegids’.
Als u vragen heeft met betrekking tot studeren aan de Universiteit van Amsterdam, kunt u terecht bij de Student Service Desk. Deze balie is te bereiken op het telefoonnummer +31 (0)20 525 3333 (voor aankomende studenten) en +31 (0)20 525 8080 (voor huidige studenten) van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.
De Universiteit van Amsterdam is ook actief op social media. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rond de universiteit kunt u de universiteit volgen op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube.

Contact met Universiteit van Amsterdam

Openingstijden Universiteit van Amsterdam klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Universiteit van Amsterdam klantenservice

Contact met Universiteit van AmsterdamNummer
Algemeen020 - 525 91 11

Overige contactmogelijkheden Universiteit van Amsterdam klantenservice

Universiteit van Amsterdam opzeggen

Universiteit van Amsterdam direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/universiteit van amsterdam.

Universiteit van Amsterdam ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Universiteit van Amsterdam? Laat ons je ervaring met Universiteit van Amsterdam weten!
Beoordeel Universiteit van Amsterdam

Adres Universiteit van Amsterdam klantenservice

Spui 21
Amsterdam

Laat ons je ervaring met de Universiteit van Amsterdam klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Universiteit van Amsterdam klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Universiteit van Amsterdam Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Universiteit van Amsterdam klantenservice?